Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

 

Методичні рекомендації до підготовки лабораторних занять з дисципліни«Основи природознавства з методикою ознайомлення дошкільників зприродою» / уклад. Л. В. Бобро. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 32 с.

Методичний посібник є частиною методичного забезпечення навчальної дисципліни «Основи природознавства з методикою ознайомлення дошкільників з природою». У ньому представлено методичні рекомендації до лабораторних занять з навчальної дисципліни для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта». У даному збірнику подані плани лабораторних занять, основні поняття до тем, рекомендована література та практичні завдання, передбачені дисципліною. Запропоновано алгоритм підготовки до лабораторних занять, виконання запропонованих завдань у межах теми.

Доцільний для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» ОКР «бакалавр».

 

 

Матвієнко С. І. Методичні рекомендації до самостійної роботи здобувачів бакалаврськогорівня (денна форма навчання) з навчальної дисципліни «Теорія таметодика фізичного виховання та валеологічної освіти» спеціальність 012«Дошкільна освіта». Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 90 с.

У посібнику представлено методичні рекомендації до організації самостійної  роботи здобувачів бакалаврського рівня (денна форма навчання) спеціальності «Дошкільна освіта» з навчальної дисципліни «Теорія та методика фізичного виховання та валеологічної освіти». Ураховано сучасні вимоги до організації та проведення фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми та формування у них засад здорового способу життя. Надано детальний алгоритм виконання завдань самостійної роботи до кожної із тем навчальної дисципліни, запропоновано джерела для поповнення необхідної інформації; зазначено кількість годин, запланованих на виконання завдання до теми.

Доцільний для викладачів вищих навчальних закладів; здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 012 "Дошкільна освіта".

 

 

Матвієнко С. І. Методичні рекомендації до семінарських занять з курсу «Теорія та методика фізичного виховання та валеологічної освіти» / уклад. С. І. Матвієнко. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2021. – 44 с.

У посібнику представлено методичні рекомендації до семінарських занять з навчальної дисципліни «Теорія та методика фізичного виховання та валеологічної освіти» для студентів спеціальності «Дошкільна освіта». Запропоновано наступний алгоритм укладення методичних рекомендації до кожної теми семінарського заняття: визначення етапів проведення

Доцільний для викладачів вищих навчальних закладів; студентів спеціальності 012 "Дошкільна освіта" ОКР «бакалавр».

 

 

Пихтіна Н. П. Педагогічна творчість: навч.-метод. посіб. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 169 с.

Зміст навчально-методичного посібника охоплює теоретичні та прикладні аспекти формування педагогічної творчості майбутніх фахівців дошкільної освіти в межах лекційних, семінарських та лабораторних занять, індивідуальної та самостійної роботи студентів.

Може бути доцільним у роботі студентів і викладачів різних педагогічних спеціальностей при вивченні дисциплін «Основи професійної майстерності», «Основи педагогічної майстерності», «Основи педагогічної техніки» тощо.

 

 

Пихтіна Н. П. Комп’ютерні технології у роботі з дітьми: навчальний  посібник. Друге  видання, перероблене, доповнене і розширене. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 112 с.

У навчальному посібнику «Комп’ютерні технології у роботі з дітьми» зібрані матеріали (лекції, робоча програма, опорні схеми до лекцій, зразки виконання завдань електронного портфоліо), необхідних студентам для вивчення відповідної нормативної дисципліни професійної підготовки бакалаврів спеціальності «Дошкільна освіта».

 Може бути доцільним для студентів педагогічних спеціальностей і викладачів.

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative