Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

 

Аніщук А. М. Управлінська діяльність в системі дошкільної освіти: навчальний посібник для магістрів спеціальності 012 Дошкільна освіта. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2020. 319 с.

Навчальний посібник містить комплекс матеріалів, структурованих відповідно до навчальної програми даної дисципліни. Розглядаються теоретико-методичні засади управління освітою дітей дошкільного віку. Розкриваються зміст та особливості реалізації організації, планування, координації та контролю як функцій управління.

Матеріали посібника сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх управлінців закладу дошкільної освіти, цілісного погляду на проблеми навчальної дисципліни та розвитку достатнього рівня узагальнення матеріалів.

 

 

Соціально-моральний розвиток і виховання дітей дошкільного віку: колектина монографія / укл.: О. Л. Кононко, Н. П. Пихтіна, С. І. Матвієнко, А. М. Аніщук, Л. В. Бобро, О. В. Лісовець; за заг. ред. О. Л. Кононко. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2020. 287 с. ISBN 978-617-527-221-3

Монографію присвячено актуальній проблемі дошкільної педа­го­гіки, розв’язання якої сприятиме гармонійному входженню зростаючої особистості в соціум, налагодженню її конструктивних стосунків з оточуючими, забезпеченню балансу внутрішніх та зовнішніх умов оптимізації виховного процесу, спрямованого на соціально-моральний розвиток дитини дошкільного віку.

Розрахована на студентів, магістрантів, аспірантів усіх педагогіч­них спеціальностей та викладачів, які здійснюють керівництво диплом­­­ни­ми, магістерськими та дисертаційними роботами означеного напряму.

 

 

Соціально-моральне виховання дошкільника: дослідно-технологічні аспекти: навч.-метод. посібник для студ. пед. спец. / укл.: О. Л. Кононко, Н. П. Пихтіна, С. І. Матвієнко, А. М. Аніщук, Л. В. Бобро, О. В. Лісовець; за заг. ред. О. Кононко; Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2020. 415 с.

Матеріали навчально-методичного посібника розкривають алгоритм роз­роб­ки різних аспектів проблеми соціально-морального виховання дитини дошкільного віку;  визначають критерії і показники  досліджува­ного явища, його компонентну структуру; містять адекватні завданням дослідження методи діагностики та формування соціально-моральної якості чи уміння;  характе­ризують рівні  їх вихованості або типологію; розкривають хід аналізу, інтерпре­тації та узагальнення емпіричних даних; пропонують зразки оформлення таблиць на усіх етапах експеримен­таль­ної роботи.

Адресовані студентам, магістрантам, аспірантам педагогічних спе­ціаль­­ностей, викладачам гуманітарних дисциплін закладів вищої освіти, науковим співробітникам. Можуть стати у нагоді різним категоріям дошкільних працівників.

 

 

Пісоцька Л. М., Пісоцький О. П. Лекції з педагогіки дошкільної. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2020. 209 с.

У виданні представлені тексти лекцій з базових тем навчальної дисципліни "Педагогіка дошкільна", які розміщені у певній послідов­ності і відповідають логіці вивчення курсу студентами. Кожна пред­ставлена у посібнику тема містить у собі кілька аспектів: назва і план теми лекції, використана авторами література до кожної теми, виклад матеріалу для опрацювання змісту лекції, запитання та завдання для самоперевірки.

 

 

Пихтіна Н. П. Основи наукових досліджень : навчально-методичний посібник. 2-гевид. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2021. 354 с.

У посібнику відповідно до навчальної програми дисципліни "Основи наукових досліджень" вміщені лекції з усіх змістових модулів, робоча програма, питання й завдання до семінарських і лабораторних занять, опорні схеми до питань усіх лекцій.

Лек­ції та відповідний навчально-методичний матеріал сприятиме засво­єнню студентами змісту нав­ча­л­ь­­­ної дисципліни, допомагатиме виклада­чам у читанні лек­цій, проведенні семінарських, лабора­торних занять, самостійної й індивіду­аль­ної роботи студентів.

Може бути доцільним при написанні курсових, дипломних, магістерських робіт студентами усіх спеціальностей.

 

 

Пісоцька Л. М., Пісоцький О. П. Лекції зі вступу до спеціальності. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2020. 88 с

У виданні представлені тексти лекцій з базових тем навчальної дисципліни "Вступ до спеціальності", які розміщені у певній послідовності і відповідають логіці вивчення курсу студентами. Кожна представлена у посібнику тема містить у собі кілька аспектів: назва і план теми лекції, використана авторами література до кожної теми, виклад матеріалу для опрацювання змісту лекції, запитання та завдання для самоперевірки.

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative