Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

 

Психолого-педагогічні аспекти розвитку дитини раннього віку : навч. П86 метод. комплекс / уклад. : О. Л. Кононко, С. І. Матвієнко. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2019. – 55 с.

Рекомендовано для магістрантів спеціальності “Дошкільна освіта”, викладачів і фахівців  у галузі дошкільної освіти.

 

 

Кононко О. Л. Психолого-педагогічні аспекти розвитку дитини раннього віку: навч. посіб. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2018. 255 с.

У навчальному посібнику розкрито сучасні підходи до розвитку, вихо­ван­ня та навчання дітей раннього віку в Україні та провідних країнах світу; схарак­те­ризовано особливості упровадження компетентнісного підходу в освітній процес дошкільного закладу та підготовку майбутніх фахівців дошкільної сфери у вищому навчальному закладі педагогічного профілю; визначено шляхи оптимізації освітнього процесу з метою формування педагогічної компетент­ності випускника.

Для викладачів і студентів вищих навчальних закладів (спеціальності 012 "Дошкільна освіта"), науковців, різних категорій працівників дошкільної сфери.

 

 

Методичні рекомендації до організації самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Теорія і методика музичного виховання» / уклад.С. І. Матвієнко. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2019. – 36 с.

У посібнику представлено методичні рекомендації до організації самостійної роботи студентів спеціальності «Дошкільна освіта» з навчальної дисципліни «Теорія і методика музичного виховання». Надано детальний алгоритм виконання завдань самостійної роботи до кожної із тем навчальної дисципліни, запропоновано джерела для поповнення необхідної інформації; зазначено кількість годин, запланованих на виконання завдання до теми, а також кількість балів, які можуть отримати студенти за умови правильного виконання самостійної роботи.

Доцільний для викладачів вищих навчальних закладів; студентів спеціальності 012 "Дошкільна освіта" ОКР «бакалавр».

 

 

Теорія i методика музичного виховання»: навчально-методичний комплекс / уклад. С. І. Матвієнко. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2019. – 51 с.

Метою укладання даного посібника є підвищення ефективності організації навчального процесу для студентів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» при вивченні ними навчальної дисципліни «Теорія і методика музичного виховання» з урахуванням стану сучасної практики роботи з дітьми дошкільного віку у ЗДО у галузі музичного виховання.

Посібник побудовано за модульним принципом, визначено тези до тем, контрольні запитання, завдання для самостійної роботи; завдання для модульного контролю знань студентів. Містить ряд додатків, які стануть в нагоді щодо організації самостійної роботи.

Доцільний для викладачів вищих навчальних закладів; студентів і магістрів спеціальності 012 "Дошкільна освіта" та спеціалізації: "Музичне мистецтво", інших педагогічних та мистецьких спеціальностей; вихователів та музичних керівників дошкільних навчальних закладів.

 

Пісоцький О. П., Пісоцька Л. М. Лекції з психології дитячої творчості. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2019. 132 с.

У виданні подано тексти лекцій з базових тем нав­чаль­ної дисципліни "Психологія дитячої творчості", які розмі­щено у певній послідовності і відповідають логіці вивчення курсу сту­ден­тами. Кожна тема посібника містить у собі кілька аспек­тів: назва і план теми лекції, вико­ристана авторами літе­ратура до кожної теми, виклад мате­ріалу для опрацю­вання змісту лекції, запитання та завдання для самоперевірки.

 

 

Пихтіна Н. П. Теорія і методика ігрової діяльності дітей в опорних схемах: навч. посіб. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2019. 123 с.

У навчальному посібнику представлені опор схеми до усіх тем змістових модулів із курсу "Теорія і методика ігрової діяльності дітей" – дисципліни, що вивчається студентами спеціальності "дошкільна освіта" освітнього рівня "Магістр". Опорні схеми можуть використовуватись студентами і викладачами у межах лекційних, семінарських і лабораторних занять з даної дисципліни та інших близьких за змістом дисциплін психолого-педагогічного циклу.

 

 

Пихтіна Н. П. Психологія дитяча в опорних схемах: навчальний посібник. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2019. 45 с.

У навчальному посібнику представлені опор схеми до усіх тем змістових модулів із курсу "Теорія і методика ігрової діяльності дітей" – дисципліни, що вивчається студентами спеціальності "дошкільна освіта" освітнього рівня "Магістр". Опорні схеми можуть використовуватись студентами і викладачами у межах лекційних, семінарських і лабораторних занять з даної дисципліни та інших близьких за змістом дисциплін психолого-педагогічного циклу.

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative