Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України № 58 на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

10 років тому росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі. Грубо порушивши територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська окупували Крим – це було першою частиною російсько-української війни.

В цей день у 2014 році в Сімферополі відбувся масовий мітинг. Він був організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України, на захист своєї свободи та демократії. Ця подія стала символом опору окупації, що триває вже десять років. Саме Крим став стартовою точкою величезної кількості процесів та подій не тільки в Україні, а й в світі, вплив яких ми будемо спостерігати ще багато років.

До Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, з метою вшанування мужності та героїзму жителів півострову  на студентському абонементі організовано тематичну виставку літератури «Нескорений Крим», де представлені видання, які ознайомлять читача з історією, культурним надбанням кримських татар від Кримського ханства до сьогодення. Дозволять нашому читачеві не лише замислитися про історичні події, а й емоційно долучитися до розуміння трагічного сьогодення кримськотатарського народу.

Увесь цей час кримський спротив триває. У питанні приналежності Криму весь цивілізований світ на нашому боці, ми маємо абсолютну міжнародну підтримку. І впевнені, що Крим, як і інші окуповані території, будуть в Україні, і всі ті, хто сьогодні бореться за це, хто знаходиться під тиском окупанта, вдихнуть повітря свободи на повні груди у вільній Україні. Кримчани повернуться у свої домівки, родини знову будуть об’єднані за одним столом, а агресор понесе найжорстокішу відповідальність за те, що посмів ступити на українську землю.

Наразі спротив триває по всій країні, ми даємо потужну відсіч ворогу, боротьбу чинять наші Збройні сили, урядові структури, кожен громадянин країни!

Слава Україні! Героям Слава! Крим – це Україна!!!

Переглянути фото

Прочитано 70 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative