Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Спогади під такою назвою української письменниці з Канади, випускниці Ніжинського педінституту Ольги Мак уперше були оприлюднені 1955 року в американський газеті «Свобода». Його друга публікація в часописі «Наш український дім» (№ 2, 2022 рік) є дуже актуальною сьогодні. Описані події про те, як українські жінки втікали від «совєтських освободітєлєй» 1945 року читаються як сьогоднішні тільки в антуражі російсько-української війни. Возики змінилися на авто, поїзди й літаки. Але українські жінки з маленькими дітьми пережили бойові дії, стали свідками звірств російських військових, у стресовому та депресивному стані змушені були переміститися в чужі країни.

Порушену тему доречно продовжує наукова розвідка професора катедри історії України нашого вишу Олександра Бойка «Трансформація російської пропаганди в рамках інформаційно-психологічної війни проти України після 24 лютого 2022 року». А професор катедри видавничої справи та мережевих видань факультету журналістики і міжнародних відносин Київського національного університету культури й мистецтв Микола Тимошик озброює нас проти новочасних московських окупантів правдою про Українську повстанську армію. Повертає українське коріння географічним назвам на Алясці журналіст Микола Гринь, котрий безпосередньо відвідав ті місця.

З цікавістю прочитають не тільки вчителі України та діаспори, для яких видає журнал Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою, а й пересічні читачі повість заслуженого журналіста України Олександра Зорки «Скарб», вірш Олени Степаненко «Мова ненависті», літературно-науковий огляд педагогічних порадників і мотиваторів «Літературні рефлексії на пів року війни» Мирослави Алатиренко.

З архівом нашого часопису можна ознайомитися за покликанням http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/pravila-oformlennya-ta-podannya-rukopisiv-do-chasopisu-nash-ukrajinskij-dim

Надія Онищенко

Прочитано 224 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative