Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

В арії містера Ікс з оперети «Принцеса цирку» І. Кальмана, яку виконує Сергій Охонько, герой приречений все життя бути в масці. Натомість Сергієві маска не потрібна, під час виступів він щиро переживає ті чи інші почуття. Ми мали змогу вкотре переконатися в цьому під час його концерту «7 років разом», у цьому заході також взяли участь Ярослав Йотка та Сергій Юскевич, акомпанувала Ліна Чмелик.

Сергій Охонько – магістрант факультету культури та мистецтв Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, неодноразовий лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Зокрема, він зайняв ІІ місце на Міжнародному фестивалі-конкурсі вокально-інструментального мистецтва «Пісенний край» імені М. К. Кондратюка, став переможцем на XVI Міжнародному студентському фестивалі-конкурсі «Барви осені» а також лауреатом ІІ ступеня на ІV міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна». Сергій – студент класу Валерія Курсона .

Під час концерту Сергієві Охоньку вдалося продемонструвати широкий спектр почуттів: і страждання через зраду коханої Земфіри (каватина Алеко із опери «Алеко» С. Рахманінова), і печаль через розлуку з близькою людиною («Летять, ніби чайки» муз. Ю. Рожавської, сл. Л. Реви), і любов до рідного краю («Моя стежина» сл. А. Малишка, муз. П. Майбороди). Відчувався оголений нерв під час виконання арії Остапа з опери «Тарас Бульба» М. Лисенка. Сергіїв оксамитовий баритон добре звучав як в драматичних композиціях, так і в ліричних.

Приємним сюрпризом стала пісня «Материнська любов» (сл. та муз. М. Мозгового) від Сергія Юскевича, яку він присвятив мамі Сергія Охонька. Виховати талановиту особистість – це нелегка справа.

Ярослав Йотка з легкістю перевтілився в романтичного поета-мрійника Ленського (опера «Євгеній Онєгін» П. Чайковського), його колоритний тенор якнайкраще передав настрій арії.

Під час імпрези Сергій Охонько продемонстрував не тільки майстерне володіння голосом, а й вправну гру на роялі: він акомпанував Юскевичу, коли той виконував композицію М. Магомаєва «О море, море».

Завершальним акордом стала пісня-побажання «Щастя, добра і любові».

Подібні заходи приносять естетичне задоволення, спонукають до філософських роздумів та дають змогу абстрагуватися від примітивного та буденного.

Дарія БОБРИК

Прочитано 780 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative