Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Число два газети за 2019 рік приваблює публікаціями, що об’єднують українців у світі. Видавець – Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою, вітає всіх одновірців в Україні та на чужині з Великоднем! Ілюстрацією стали оригінальні ліплені картини вчителя-методиста Ніжинського коледжу культури й мистецтв імені Марії Заньковецької, художниці Юлії Петренко.

205-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка вшанували в Україні, Росії, Туреччині… Ольгу Моціяку приємно вразили учасники XIV Регіонального конкурсу учнівської творчості, організованого Ніжинським обласним ліцеєм. Вона назвала їх послідовниками славетних традицій Кобзаря.

Людмила Найденко з Нижнєкамська традиційно зібрала шанувальників живого слова Кобзаря і класика татарської літератури Габдули Тукая. Електронний формат дав змогу взяти участь у конкурсі читців представникам Татарстану, Бошкоторстану, Ульяновської, Пензенської та Самарської областей.

Українська громада Анталії на святковому вечорі відзначила Ірину Стребкову, випускницю Гоголівського вишу, у минулому фахівця Центру співпраці з українською діаспорою.

Глибокою кризою характеризує стан українського руху в Російській Федерації активіст «Громадянської ради» Андрій Таран. Всевидюще око Кремля нав’язує українофобію як державну політику, котрій сьогодні не протистоїть етнічна Батьківщина.

Її позитивний імідж в Естонії вже 20 років підтримують українці земляцтва «Водограй» в Сілламяе. Зразком нескореної громадянської позиції є діяльність двох поколінь ніжинської сім’ї Спаських, на родовому будинку яких відкрили другу меморіальну дошку. Українську творчу впертість проявив і відомий художник Сергій Шишко. На тлі подарованих ним картин  у картинній галереї нашого університету відбулася презентація альбому-каталогу.

Прочитайте про це в електронному ресурсі

Надія Онищенко

Прочитано 590 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative