Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

«У черговому числі „Українського дому“ є цікава публікація про Наталію Дорошенко – про неї згадується в нашій „Франківській енциклопедії“ у статті про Дмитра Дорошенка. Вони разом брали участь в організації та проведенні в Катеринославі 1913 року урочистого вечора, присвяченого 40-річчю літературної та громадської діяльності Івана Франка.

З повагою – Євген Нахлік».

«Особливо мене зацікавила стаття про Наталю Дорошенко. Я колись надрукував у „Верховині“ невеличку замітку „Віднайдений портрет Наталі Дорошенко“, де відтворив репродукцію картини, яку Ви подаєте в номері. Її розшукав у Дніпропетровському музеї мій колега, мистецтвознавець Станіслав Бушак.

З повагою – Олександр Астаф’єв».

Це перші відгуки про п’яте число газети «Український дім», яку видає Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою. Часопис відкриває аналітична стаття Дарії Бобрик «Як довго ждали ми своєї волі слова». Перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл, організований у Львові Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою, авторка використала як привід для роздумів про роль української мови у формуванні нації.

Її поширенню й збереженню у світі активно сприяє Методичний центр української мови при Канадському Інституті Українськиїх Студій – єдиний університетський центр у Північній Америці, що працює над удосконаленням викладання, вивчення та дослідження українськомовної освіти. Читайте про його діяльність у публікації директора МЦУМу Алли Недашківської.

А звіт Надії Онищенко «Ігор Качуровський стає відомішим в Україні» розповідає про відзначення 100-річчя з дня народження нашого земляка – поета, прозаїка, перекладача, теоретика літератури й радіожурналіста, творча спадщина котрого повертається на батьківщину через наукові читання, віршознавчі семінари, пам’ятні дошки, презентації й видання.

З архівом газети можна ознайомитися на сайті http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/vidannya-ukrajinskij-dim, http://4hvylia.com/zmi

Прочитано 657 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative