Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

З 4 по 24 липня Шеньянський педагогічний університет (м. Шеньян, КНР) гостинно приймав учасників семінару представників вищої освіти країн, які  охоплені китайським урядовим проектом «Один пояс, один шлях». Українська делегація була представлена на такому заході вперше і приємно зазначити, що разом з представниками університетів Києва та Тернополя до роботи семінару долучився і Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя в особі доцента кафедри прикладної лінгвістики Плотнікова Є. О.

 

Семінар було організовано за підтримки Міністерства комерції КНР з метою сприяння розвитку міжнародного співробітництва в освіті, економіці та інших сферах завдяки міжкультурній комунікації, навчанню та налагодженню партнерських стосунків між закладами освіти Китаю та інших країн. Низка лекцій, проведених провідними дослідниками країни та регіону, ознайомили учасників із системою освіти КНР, традиційними китайськими поглядами на педагогіку, досвідом керування закладами освіти Китаю та китайським розумінням тенденцій розвитку вищої освіти на глобальному рівні.

Протягом семінару учасники відвідали 5 міст на півночі та сході Китаю, а також значну кількість національних історико-культурних об’єктів, що дало змогу долучитися до багатовікової культурної спадщини Китаю. При цьому основну частину семінару складали контакти із представниками низки місцевих вищих та середніх закладів освіти різного профілю. Такі зустрічі дозволили не тільки переконатися у динамічному розвитку наукової та освітньої галузей в КНР, які отримують сьогодні значну увагу і фінансування з боку держави та комерційних організацій, але й закласти підґрунтя для майбутніх спільних проектів.

Прочитано 613 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative