Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою випустив у світ чергове число журналу для вчителів України та діаспори «Наш український дім» ( № 1, 2017).

Він починається науковою рецензією кандидата філологічних наук, доцента кафедри української літератури та журналістики Олени Моціяки на монографію Євгена Нахліка «Перелицьований світ Івана Котляревського: текст–інтертекст–контекст». Це сучасний  найповніший погляд на творчість одного з засновників української літератури. Погодитеся з рецензенткою, перечитавши монографію, яку автор подарував бібіліотеці нашого університету.

Кандидат історичних наук, головний науковий співробітник Центрального державного архіву зарубіжної україніки Катерина Романова підготувала цікаву розвідку  на основі архівних матеріалів про  національне виховання в середовищі української еміграції 1920–1930-х рр. А Марія Семенова, заслужений вчитель України з Риги, ділиться власним досвідом виховання патріотизму за межами етнічної батьківщини через мистецьку творчість.

Непросто було українським мистцям інтегруватися в культурне середовище країн Західної Європи, Північної, Південної Америки та Австралії, зберігаючи рідну ідентичність. Про це  уривок з монографії «Мистецтво України та діаспори: дереворізьба сакральна й ужиткова», яка номінувалася на Шевченківську премію, доктора філософії, професора Інституту мистецтв  Прикарпатського національного університету  ім. Василя Стефаника, заслуженого діяча мистецтв України Богдана Тимківа.

Про активного учасника епохи збудженої України 1917–1937 років нашого земляка Хведора Коломийченка, редактора журналу «Шлях», подає архівну розвідку член Національної спілки журналістів України Надія Онищенко.

Не тільки істориків, а й широкий загал читачів привабить розвідка доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри історії України нашого вишу Євгена Луняка «Анна Руська – королева Франції». Уважно перечитавши українські, російські й французькі джерела, він спростовує багато міфів про відому особистість, у тому числі й про її московське походження.

З електронною версією часопису можна ознайомитися на сайті університету

http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/tsentr-gumanitarnoji-spivpratsi-z-ukrajinskoyu-diasporoyu/pravila-oformlennya-ta-podannya-rukopisiv-do-chasopisu-nash-ukrajinskij-dim

 

Прочитано 681 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative