Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Він приурочений до Дня незалежності, і наші читачі з Києва, Москви й Португалії відповідають на запитання редакції про український вимір.

Засновник нашого Центру, а тепер професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Астаф’єв надіслав матеріал про вихованця нашого університету, відомого літературознавця, розстріляного 1937 року, Івана Миронця – одного з провісників нашої незалежності.

Відкриваючи Перший конгрес Світового конгресу вільних українців (СКВУ) у Нью-Йорку 1967 року, отець-прелат Василь Кушнір, пізніше обраний першим президентом СКВУ, сказав такі слова: «Україні ми мусимо приготувати майбутність радіснішу та гіднішу, ніж усі її дотеперішні найсвітліші історичні дні…» Вже 50 років, українець, де б він не опинився, виконує цю програму. В Університеті Райєрсона в Торонто Методичний центр української мови при Канадському інституті українських студій в Університеті Альберти презентував постери під назвою «Нововведення й досягнення у славістиці».

У Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті відбулася Міжнародна  наукова конференція «Німецько-українські зв’язки: минуле, сучасне та перспектитви розвитку взаємовідносин», в якій взяли участь ректор Гоголівського вишу Олександр Самойленко разом із професором Григорієм Самойленком.

Після вбивства московським найманцем у Мюнхені 15 жовтня 1959 року провідника нації Степана Бандери постала потреба збирання й зберігання залишених ним документів. З міркувань безпеки вибір випав на Англію. Про це на останній сторінці дорожні нотатки професора Київського національного університету культури Миколи Тимошика.

Прочитано 697 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative