Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Щорічно Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою, як засновник,  видає  два номери науково-популярного часопису «Наш український дім» для вчителів України та діаспори (Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації від 06.03.2007 р.).

Представлені в ньому публікації охоплюють доволі цікаве коло питань, актуальних і водночас проблемних: наукові розвідки, методичні матеріали для шкільництва, поетичні, прозові та драматичні твори й переклади сучасних маловідомих авторів.

У щойно виданому  №2 за 2016 рік у розділі «Українознавство» кандидат історичних наук Анатолій Авраменко з Кубані досліджує сучасну кубанську україністику з її проблематикою та особливостями розвитку. Вони, ці особливості, в значній мірі спричинили сепаратистські настрої в цьому краї серед нащадків запорозьких козаків. Про взаємозв’язок  мови і духовності нації  в історико-педагогічному аспекті переконливо написала кандидат педагогічних наук, доцент Ніжинського держуніверситету імені Миколи Гоголя Наталія Демченко.

У «Наукових розвідках» вчителів і науковців зацікавлять  «Образи українських фразеологізмів у контексті повір’їв» кандидата філологічних наук Надії Пасік, «Залучення учнівської молоді Чернігівщини до музичної етнографії краю в ХІХ столітті» кандидата педагогічних наук Світлани Матвієнко, «Радянська імперія чи Російська революція?» нашого земляка а тепер московського історика Віктора Мироненка, «Радянський студент у системі суспільних відносин магістранта історико-юридичного факультету Михайла Ломоносова, «До питання подібності вбрання Миколи Гоголя та його персонажів» фахівця Гоголезнавчого центру нашого вишу Олени Дацько.

Розвідку директора Центру Надії Онищенко «Лучицькі. Талан. Ролі і долі однієї української театральної династії» захоплено прочитають всі, хто знав непересічного представника цієї родини, викладача фізико-математичного факультету Володимира Назарова і ті, хто цікавиться історією українського театру.

Прочитано 664 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative