Історико-юридичний факультет

Деканат

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Новини факультету

Конференції

Документальні фільм

Матеріально-технічна база

Абітурієнтам

25 листопада 2021 року магістранти спеціальності 081 Право (К. Железняк, В. Петрушенко, А. Труш, А. Щербина, М. Яременко) та викладачі історико-юридичного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (проф. І.А. Городецька, доц. І.В. Геєць) мали нагоду бути присутніми на публічній лекції Альберта Єзерова,судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Cуду на тему «Застосування Конституції під час здійснення правосуддя».

У межах зустрічі обговорювалися такі питання, як: пряма дія норм Конституції та правосуддя; процесуальні механізми застосування; неконституційність закону як підстава перегляду справи за виключними обставинами; зупинення провадження у загальній юрисдикції на час  конституційного провадження (http://surl.li/awrux).

Представлена лектором (професіоналом-практиком) інформація про особливості сучасного судочинства в Україні є надзвичайно актуальною для магістрантів-правників у контексті реалізації НДУ імені Миколи Гоголя ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 08 Право спеціальності 081 Право, зокрема формування таких фахових компетентностей, як «здатність застосовувати принципи верховенства права для розв’язання складних задач і проблем, у тому числі, у ситуаціях законодавчої невизначеності» (СК1) та «здатність застосовувати знання та розуміння основних засад (принципів) та процедур судочинства в Україні» (СК7), які інтегровано до низки освітніх компонентів Програми – відповідно ОК3–ОК6, ОК8, ОК9, ОК11 та ОК4, ОК6, ОК8, ОК9. 

Щиро дякуємо Альберту Єзерову за змістовну лекцію, а також Асоціації правників України за організацію заходу та можливість взяти у ньому участь.

Гарант ОПП «Право» другого (магістерського) рівня вищої освіти,

д.ю.н., проф. Городецька І.А.

Прочитано 471 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative