Історико-юридичний факультет

Деканат

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Новини факультету

Конференції

Документальні фільм

Матеріально-технічна база

Абітурієнтам

З 21 по 28 червня 2017 року Перший проректор Ніжинського державного університету проф. О.Д. Бойко та викладачі історико-юридичного факультету в особі декана В.В. Мартиненка, завідувача кафедри політології та права Ф.В. Барановського, доцента кафедри історії України М.В. Потапенка та доцента кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ю.В. Кузьменко на запрошення Ради докторантів Педагогічного університету імені Комісії народної освіти відвідали м. Краків (Республіка Польща).

Головною метою візиту було налагодження співробітництва між Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя та  Педагогічним університетом імені Комісії народної освіти у Кракові. Делегація нашого університету мала змогу поспілкуватися з ректором Педагогічного університету Казімежом Карольчаком та проректорами навчального закладу.

26 червня у ході офіційної зустрічі з проректором з міжнародних зв’язків Робертом Штаварцом та керівником Інституту політології Педагогічного університету було досягнуто домовленості про підписання між нашими навчальними закладами договору про співробітництво. Варто зауважити, що співпраця між історико-юридичним факультетом НДУ та Інститутом політології Педагогічного університету в Кракові розпочата з 2016 р. завдяки викладачу Матеушу Каміонці. Так, у жовтні 2016 р. спільними зусиллями була проведена Міжнародна конференція для студентів та молодих науковців «Європейська інтеграція: історичний досвід та політичні перспективи», а з 24 серпня 2017 р. розпочне свою роботу Міжнародна літня школа «Виклики для сучасної демократії: українське та польське бачення», яку наш університет організовує спільно з польськими колегами для студентів НДУ імені Миколи Гоголя, Педагогічного університету імені Комісії народної освіти та усіх бажаючих студентів України та Республіки Польща, які зацікавлені у вивчення проблем демократії.

Представники НДУ імені Миколи Гоголя взяли також активну участь у роботі ІІІ Міжнародної VІІІ Міждисциплінарної конференції «Природа – людина – культура». Секція «Україна і Польща на шляху до демократії», у  рамках якої виступили доповідачі з Ніжина відзначилася цікавими доповідями та жвавим обговоренням.   

Висловлюємо вдячність керівництву Педагогічного університету імені Комісії народної освіти у Кракові за теплий прийом та готовність до співробітництва та особисто Матеушу Каміонці за турботу й цікаві та змістовні екскурсії історичними місцями Малопольщі. 

Прочитано 1196 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative