ННІ мистецтв імені Олександра Ростовського (архів)

Дирекція

Документи

Абітурієнтам

Освітня діяльність

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Лабораторії

Наукова школа

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Всеукраїнський юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Студентська рада

Новини інституту

Контакти

Днями в Навчально-науковому інституті мистецтв імені Олександра Ростовського відбувся камерний концерт фортепіанної музики, який є практичною частиною магістерського творчого проєкту, і проходить у рамках підсумкового іспиту для магістрантів освітньої програми  «Музичне мистецтво», яка успішно впроваджена на кафедрі інструментально-виконавської підготовки.

У концерті виступила магістрантка, володарка «Гран-прі» ХІХ Всеукраїнського юніорського конкурсу музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка Ван Лівень, вихованка кандидата педагогічних наук, доцента Лариси Гусейнової.

Програма концерту була побудована таким чином, щоб продемонструвати багатогранність інструментально-виконавського мистецтва, тому Лівень показала себе і як солістка, і як учасниця камерного та фортепіанного ансамблю, і як концертмейстер.

Різножанровий репертуар, який представила виконавиця, включав твори класичної музики та сучасні композиції, у тому числі в досконалому ансамблі з викладачем – доцентом Л. Гусейновою. Слухачів вразило виконання віртуозних творів: 1 частини «Концерту для органу ля мінор» Й. С. Баха – А. Вівальді, «Сонати для фортепіано» № 62 Й. Гайдна, зразків європейського романтизму: «Рондо-Каприччіозо» Ф. Мендельсона, Ноктюрну №3 «Мрії кохання» та  «Угорської рапсодії» №2  Ф. Ліста.  

У концерті взяв участь магістрант-випускник валторніст Чжан Є,  здобувач класу викладача Леоніда Кавунника. Саме у такому творчому тандемі Ван Лівеньдовела високий рівень концертмейстерської майстерності виконанням опусів для валторни й фортепіано – «Ноктюрн» Ф. Штрауса,  «Farewell»  Д. Ордвея – Лі Шутонг, китайської народної пісні «Жасмін».

Яскравим завершальним акордом концерту став виступ фортепіанного дуету у складі Ван Лівень та Лариси Гусейнової з виконанням п’єси А. П’яццолли «Libertango».

     Презентацією великої контрастної програми Ван Лівень довела не тільки свій виконавський професіоналізм, стилістичну гнучкість, артистизм, а й величезну витримку, фізичну та психічну витривалість, чудову пам'ять, вміння зберігати природність у вираженні емоцій перед публікою.

Заслуговує визнання та глибокої поваги педагогічна майстерність наставника випускниці – кандидата педагогічних наук, доцента Лариси Василівни Гусейнової: її блискуча консерваторська освіта й багаторічний викладацький досвід дали можливість сформувати авторську навчальну методику, яка стабільно забезпечує високі освітні та концертно-виконавські результати у студентів і магістрантів.

Бажаємо Ларисі Гусейновій та її талановитій учениці Ван Лівень подальших творчих успіхів, натхнення й нових творчих відкриттів.

Прес-центр ННІМ

Прочитано 490 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative