Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Як відомо, предметні олімпіади є традиційною формою інтелектуальних змагань найсильніших. Таким випробуванням на ерудованість, кмітливість і зібраність учергове стала олімпіада з української мови і літератури, яка стартувала на факультеті філології, історії та політико-юридичних наук ще в лютому.

Відбірковий тур з української філології із найвищими показниками пройшли здобувачі ОП 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова та література) Владислава Доценко, Тетяна Пашко, Анна Білоус, Інна Ліпич (1-й курс); Анастасія Винник, Ольга Кравченко, Марина Борець, Денис Донець (2-й курс); Влада Костенко, Вероніка Стрижак, Юлія Клименко (3-й курс); Катерина Бондаренко, Дар’я Даценко (4-й курс); серед магістрантів першість вибороли Вікторія Петрук, Каріна Грузин і Дмитро Пилипенко. Продовжити змагання виявили бажання другокурсниці Мирослава Мазина та Катерина Василенко.

Участь у першому етапі олімпіади 21 березня взяли 16 переможців відбіркового туру – талановитих, умотивованих, небайдужих, амбітних. Виконання запропонованих завдань з української мови й літератури потребувало не тільки знання програмного навчального матеріалу, а й аналітичних навичок, уміння творчо мислити, інтерпретувати факти, застосовувати надбання сучасної філології в конкретних практичних умовах.

Щиро вітаємо переможців олімпіади з української мови і літератури – Катерину Бондаренко (1-ше місце), Дар’ю Даценко (2-ге місце), Анну Білоус (3-тє місце)! Пишаємося нашою талановитою і здібною молоддю!  

Бажаємо всім призерам та учасникам яскравих перспектив, подальших успіхів і перемог!

Дякуємо всім здобувачам, які долучилися до участі в олімпіаді, а також викладачам кафедр української мови, методики її навчання та перекладу й літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики, які забезпечили проведення змагання!

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative