Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Свистович Степан Михайлович

Завідувач кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин, доктор історичних наук.

1960 року народження. У 1982 році закінчив Костромське вище військове командне училище хімічного захисту, у 1994 році з відзнакою закінчив  командний факультет Академії ім. Тимошенко в м. Москва. Із 1997 по 1999 рр. – слухач стратегічного факультету Академії Збройних Сил України та здобув кваліфікацію магістра державного воєнного управління того ж вишу.

У 2003 році здобув ступінь кандидата історичних наук (спеціальність 07.00.01 – історія України), захистивши кандидатську дисертацію на тему «Воєнне мистецтво та організаційні засади держав Східної Європи». 21 червня 2007 року захистив докторську дисертацію на тему «Громадські організації України», 8 листопада 2007 року рішенням президії Вищої атестаційної комісії України присуджено науковий ступінь доктора історичних наук. 29 березня 2012 року рішенням Атестаційної колегії міністерства освіти і науки, молоді та спорту України присвоєно вчене звання професора.

У 2013-2014 рр. очолював кафедру міжнародних відносин «Східноєвропейського Слов’янського університету» м. Ужгород.

Є автором понад 30 наукових та навчально-методичних друкованих праць.

Професор Свистович С.М. здійснює наукову роботу зі студентами, зокрема керує написанням ряду магістерських робіт зі всесвітньої історії, готує студентів до участі у конкурсі студентських наукових робіт та наукових конференцій, брав активну участь в організації та проведенні Всеукраїнської студентської наукової конференції «Європейська інтеграція: історичний досвід та політичні перспективи», яка щорічно проходить на базі історико-юридичного факультету; щорічної вузівської  конференції «Молодь в науці» та інших наукових зібрань; а також є членом редакційної колегії фахового наукового видання з історії України, всесвітньої історії та історії науки і техніки «Вісник аграрної історії».

З 2016 р. організовує та керує проведенням педагогічних та стажувальних практик студентів напряму підготовки «Середня освіта. Історія», «Історія та археологія».

У 2005 році нагороджений орденом «Данила Галицького».

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative