Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Посада: ректор університету, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин

Науковий ступінь: кандидат історичних наук

Вчене звання: доцент

Почесне звання: заслужений працівник освіти України

 

Контакти:

E-mail: o.samoilenko@ndu.edu.ua

Народився в 1970 році в селі Скурати Малинського району Житомирської області в сім’ї освітян. У 1993 році закінчив історичний факультет Чернігівського державного педагогічного інституту ім. Т. Г. Шевченка (нині – Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка).

У 2000 році захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук на засіданні Спеціалізованої вченої ради при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

З 1993 року працював на посадах викладача-стажиста, асистента, доцента кафедри історії Ніжинського педагогічного інституту імені М. В. Гоголя та кафедри всесвітньої історії Ніжинського державного педагогічного університету імені Миколи Гоголя. Обіймав посади заступника декана з навчально-методичної роботи історико-правознавчого факультету (1999 – 2003 рр.), завідувача кафедри всесвітньої історії (2004 – 2007 рр.), проректора з науково-педагогічної та методичної роботи (2008 – 2016 рр.) Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. З квітня 2016 року – ректор університету (у квітні 2021 р. переобраний на посаду ректора).

Член Національної спілки краєзнавців України, впродовж кількох років був членом журі Всеукраїнського студентського турніру з історії та головою журі Всеукраїнського турніру юних істориків, членом-експертом Експертної комісії МОН України підручників зі всесвітньої історії для 7 класів загальноосвітніх закладів освіти, член редакційної колегії низки українських і зарубіжних наукових фахових і науково-популярних видань.

До сфери наукових інтересів входять проблеми історіографії та методології історії, історичного краєзнавства, спеціальних історичних дисциплін, історії освіти, науки, культури України та європейських країн. Автор понад 200 наукових і науково-методичних праць, у тому числі 21 монографії, 10 підручників і навчальних посібників, статей в українських і зарубіжних фахових журналах Австрії, Азербайджану, Болгарії, Казахстану, Марокко, Німеччини, Польщі, Чехії. Набув досвіду співпраці із закордонними колегами з країн ЄС, Магрибу, Великої Британії, Китаю та США в ході реалізації низки міжнародних проєктів. Підвищував професійний рівень під час стажувань у Варшавському університетах (2008, 2012, 2014, 2019).

Нагороджений Почесними грамотами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України, Чернігівської обласної державної адміністрації, нагрудними знаками МОН України «Відмінник освіти України» та «За наукові досягнення», Орденом Архистратига Михаїла ІІ ступеня та Орденом Юрія Переможця Православної Церкви України.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative