Підрозділи

Гоголезнавчий центр

Профком працівників

Університетський психологічний центр

Юридична консультативна служба

Центр професійного розвитку

Відділ практики

Відділ виховної роботи, соціокультурної діяльності та промоції

Міжнародна співпраця

Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою

Цивільний захист та охорона праці

Навчальна науково-дослідна лабораторія

Видавництво

Навчання іноземних громадян

Всі документи, копії документів (як паперові, так і відскановані й навіть ті, що «закинуті» на флешку): паспорт, водійське посвідчення, документи на право власності, військовий квиток тощо. Паспорт краще тримати так, аби його можна було швидко дістати. Решту документів запакуйте в герметичний пакет: Туди ж можна покласти кредитні картки, невелику кількість готівки. Окрім документів, до папки можна покласти аркуш із базовою медичною інформацією про вас і членів вашої родини: групою крові, наявними проблемами зі здоровʼям (тут, зокрема, варто зазначити інформацію про алергію на медичні препарати), переліком ліків, які ви приймаєте (з описом способу їхнього застосування та дози), рецепти, імена та мобільні телефони ваших лікарів тощо.     Найкраще все це складати у рюкзак обʼємом від 20 до 50 літрів.

Ліки першої необхідності: бактерицидний пластир, крем від поверхневого ураження шкіри, активоване вугілля, засіб від нежитю, антибіотики, перекис водню, етиловий спирт; бинт, лейкопластир, вата, йод, джгути Есмарха, індивідуальні перевʼязувальні пакети, пігулки  для очищення води парацетамол (жарознижувальне), пенталгін (знеболювальне), супрастин (протиалергічне), імодіум (ліки проти діареї), фталазол (ліки проти шлункової інфекції), альбуцид (краплі для очей).

Продуктовий набір: півтора літри води на людину та запас їжі на три доби. Це можуть бути швидкорозчинні супи, вермішель швидкого приготування, тушонка, галети, мʼясні чи рибні консерви, низькокалорійні солодощі, льодяники; Все спакувати у невеликий казанок місткістю літр-півтора.

  Речі для виживання ліхтарики: налобний з акумулятором і зарядкою та ручний зі змінними батарейками. герметично запаковані сірники запальничку, свічки. швейцарський ніж, сокира або складна пила теж стануть у нагоді. Свисток, фаєр. Ще візьміть пару пачок сухих та вологих серветок і декілька пакетів для сміття об'ємом 120 літрів: останні можуть знадобитися навіть для захисту від дощу. Ще краще підійде кілька квадратних метрів міцної клейонки,  голки та нитки, клей, широкий рулон прозорого скотчу — з його допомогою можна й тента змайструвати, і речі захистити від вологи.   Під час евакуації вас можуть розмістити в спортивному залі школи: у такому разі вам точно знадобляться каремат і спальний мішок або термопокривало. Розігріти їжу допоможе туристичний пальник або таганок, флягу, ложку, миску, ніж.

 Що брати з собою з одягу? Теплий одяг, светр, шапку, рукавиці, шарф. Важливо взяти дощовик (целофановий теж підійде). Якщо ви цивільний — уникайте навіть найменших елементів камуфляжу в одязі:

Як орієнтуватись на місцевості? Роздрукувати карту місцевості та позначити на ній місце збору. Для орієнтування вам може знадобитися компас і механічний годинник. Як тримати звʼязок із зовнішнім світом? Візьміть із собою кнопковий мобільний телефон: він довго тримає заряд. Не забутьте додати туди кілька важливих номерів, і про всяк випадок запишіть їх у нотатнику. Прихопіть радіоприймач, зарядний пристрій і павербанк.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative