Учитель творить Людину.
Ці мудрі й ваговиті слова можна
сказати тільки  про матір і батька
В.О. Сухомлинський

 

28 січня 2019 року відбулася настановча конференція з педагогічної практики для студентів ІV курсу філологічного факультету. Уже стало традицією давати напутні настанови для майбутніх словесників.

Так, проф. Ю.І. Бондаренко акцентував на технології проведення уроку літератури, особливостях добору шляхів аналізу літературного твору, типології та видології занять.

Доц. І.І. Киричок наголосила не лише на різноаспектності виконуваних видів робіт, а й на важливості актуальних тем педагогічного дослідження. Зокрема, викладач запропонувала практикантам дослідити причини неуспішності сучасних школярів.

Доц. В.П. Пісоцький  радив майбутнім словесникам вивчати  індивідуально-психологічні особливості учнів як суб’єктів навчального процесу. Викладач визначив оптимальну кількість методик, наголосив на необхідності адаптувати вказані матеріали до віку дітей.

 Доц. Н.М. Голуб привітала студентів із важливим кроком у самостійному житті – початком педагогічної діяльності. Вона розпочала свій виступ із притчі про найкращого вчителя, детально обґрунтувала студентам їхні завдання під час практики,  нагадала найголовніші вимоги до складання плану-конспекту уроку рідної мови, підготувавши цікаву презентацію з відеоматеріалами до занять. Такий інноваційний підхід дав змогу студентам усвідомити їхні головні обов’язки як учителів-предметників.

 Доц. О.С. Філоненко  звернула увагу на особливості придбання, оформлення, ведення та подання звітної документації. Викладач наголосила на важливості збереження авторитету студента Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Доц. Т.В. Рудюк,  керівник педагогічної практики філологічного факультету, надала цінні рекомендації щодо організації навчального процесу в школі, продемонструвавши відеоматеріали, які допомагають зрозуміти тонкощі вчительської справи.

 Родзинкою настановчої конференції було оригінальне завдання для майбутніх учителів. Яке саме? Про це читайте в нашому наступному «репортажі».

 

 

Доценти кафедри  методики викладання

української мови і літератури Н.М. Голуб, Т.В. Рудюк,

учитель української мови і літератури Н.О. Івахно

Прочитано 801 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative