Студенти спеціальності «журналістика» відвідали поліграфічне підприємство.

Першого грудня студенти другого курсу ННІ філології, перекладу та журналістики відвідали видавничо-поліграфічне підприємство ТПК «Орхідея». Екскурсію організовано в рамках вивчення дисципліни  «Поліграфія» доцентом кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики Надією Степанівною Подолякою.

Про особливості роботи видавництва та засоби поліграфії розповів директор комплексу Лук’яненко Василь Васильович. Продукцією виробництва є різного роду бланки, реєстраційні журнали та книги. Для цього на підприємстві є вся необхідна техніка: різограф, офсетна машина, термобіндери, різаки, ламінатор тощо.

Студенти на власні очі побачили весь процес створення та виготовлення книги: від роботи редактора до зшивання чи проклейки книжкового блоку. Ми мали можливість зрозуміти й принцип роботи різних машин та механізмів, оскільки їх частково можна було розібрати й зібрати знову, що, мабуть, найбільше нас вразило. Деякі роботи навіть сам директор виробництва виконує вручну, і одразу стає помітним, як він любить свою роботу. А працює на виробництві всього п’ятеро осіб, у чому  є і певні труднощі.

Як зауважив В. В. Лук’яненко,  під час карантину замовлень поменшало, що звісно вплинуло на обсяги виробництва. Утім, робота підприємства  не припиняється, а ми  отримали відповіді на багато запитань, які цікавлять майбутніх фахівців у галузі видавничої справи. Як ціна залежить від друку – про це теж мали змогу дізнатися студенти. Усі отримані знання допоможуть нам у подальшому розумінні специфіки професії, а поєднання різних форм навчання є завжди цікавим досвідом.

 Студентка 2 курсу

спеціальності «журналістика»

спеціалізації «видавнича справа та редагування»

Синяк Ксенія

Прочитано 567 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative