Літо – дивовижна пора. Багато в ній нерозгаданих таємниць, багато незвіданого та цікавого. Для студентів ІІІ курсу філологічного факультету ця пора року виявилася особливою, адже ми спробували себе в ролі вихователів і вожатих дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 

Головною метою нашої виховної практики було, перш за все, організувати дозвілля дітей, підібрати «ключик» до серця кожного, навчитися співпрацювати з дітками різних вікових категорій, характерів, світоглядів.

Під час планування роботи було враховано комплекс заходів, спрямованих на відновлення фізичних та психічних функцій організму, соціальної активності дітей. Цікаво спливав час наповнений рухливими іграми, запальними танцями, розвагами, екскурсіями, веселими конкурсами. Щодня ми загартовували діток, роблячи разом зарядку, їли смачну їжу, спілкуючись, щоразу дізнавалися більше один про одного, знаходили спільні інтереси. Як виявилося, всі дітки творчі: малювали плакати, декламували вірші, співали та змагалися в танцювальних конкурсах. Цікавим видом діяльності були інсценізації казок, квести різних видів (фото-квест, квест скарбів…) та уроки акторської майстерності.

Дуже хотілося стати другом для них, і, в день прощання зі зміною, зрозуміли, що це нам вдалося. Ми почули головні слова: «Дякуємо вам, вожаті!»

Для нас, майбутніх педагогів, ця робота була дуже значимою, адже ми обрали професію, де найважливіше - розуміти дітей. Наша практика допоможе нам у майбутньому підбирати матеріал з яким не буде нудно, але водночас в ньому буде закладена глибока дидактична функція. Ми усвідомили те, що саморозвиток для вчителя - невід’ємна частина роботи з дітьми.

Дякуючи цій  практиці, ми зіткнулися із певним викликом, після якого кожний з нас зробив свої висновки, підібрав модель спілкування із дітьми різних вікових категорій. Сподіваємося, що коли ми підемо працювати до школи нам буде легше зрозуміти дітей, бо ми вже знаємо, чим вони цікавляться та живуть, які теми їх захоплюють.

Ми всі дуже вдячні наставникам базових закладів Ніжинської ЗОШ №1, Ніжинської гімназії № 3, Ніжинської ЗОШ № 6, Ніжинської ЗОШ № 7, Ніжинської ЗОШ №10, Ніжинської ЗОШ № 15, ДОТ «Лісовий» (м. Київ), позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Зміна» (с. Пилиповичі, Бородянський район, Київська область), ДОТ «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського р-ну), без яких наша діяльність не була б цікавою та успішною, які допомагали у підготовці свят, вирішенні проблем, формуванні досвіду та удосконаленні професійних вмінь та  навичок.

 

Шутько Вікторія, Гужва Анжела, Романенко Ярослава

Прочитано 811 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative