У середу, 10 квітня 2019 року, з ініціативи заступника декана філологічного факультету доцента О.В. Банзерук, відповідно до затвердженого ректором плану заходів, приурочених 210-ій річниці з Дня народження Миколи Гоголя та за підтримки студентського профкому, в актовій залі старого корпусу відбулася тематична гра «Що? Де? Коли?». Питання  підготував і озвучив метр інтелектуального руху, керівник Клубу любителів інтелектуального відпочинку при Будинку дитинства та юнацтва м. Ніжина В.М. Сурков, який  є найуспішнішим в області тренером розумників і розумниць.

В інтелектуальних змаганнях узяли участь 10 команд. Чотири з них представили збірні шкіл міста, активні члени клубу КЛИО. Виставив своїх гравців і Обласний ліцей Чернігівської обласної ради.

Наш заклад був представлений командами історико-юридичного, філологічного, природничого, факультету іноземних мов, психології та соціальної роботи.

Підтримати команди прийшли вчителі шкіл міста на чолі з методистом ММК С.І. Сватенковою. Уболівали за своїх студентів і декан філологічного факультету Н.І. Клипа, а також заступники: Л.М. Остапенко та О.В. Банзерук; заступник декана факультету іноземних мов С.В. Благініна і тренер команди факультету психології та соціальної роботи О.В. Лісовець.

З вітальним словом до команд звернулася декан філологічного факультету, яка розповіла про проведені на факультеті ювілейні Гоголівські дні, закликала старшокласників вступати до НДУ, зокрема на філологічний факультет.

Журі складалося з досвідчених фахівців: кандидата філологічних наук, доцента кафедри слов'янської філології, компаративістики та перекладу Л.М. Остапенко і вчителя вищої категорії ННВК №16 «Престиж» Л.І. Забіли, які об'єктивно оцінювали відповіді команд.

Підсумки гри виявилися такими: перше місце виборола команда Обласного ліцею «Natus vinzere», яка дала 21 (із 24) правильну відповідь. Друге місце – збірна «Жартівники» з БДЮ, котра відповіла на 18 запитань. Третє місце посіла студентська команда факультету іноземних мов «Труднощі перекладу» з 17 правильними відповідями.

Усі 10 команд отримали дипломи учасників, а переможці – ще й подарунки та торти від «Вацака». Після нагородження на всіх присутніх чекав сюрприз – спектакль, підготовлений студентами коледжу училища культури та мистецтв імені Марії Заньковецької.

Підбиваючи підсумки гри, В.М. Сурков зазначив, що потрібно читати М.Гоголя, вивчати його життя та творчість.

Нагороди вручили декан філологічного факультету Н.І. Клипа і заступник декана О.В. Банзерук, які привітали всіх учасників з цікавою й захопливою грою, а призерів – із перемогою та висловили сподівання незабаром побачити учасників серед абітурієнтів Гоголівського вишу.

 

 

Заступник декана з виховної роботи

доцент О.В. Банзерук

Прочитано 763 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative