Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити

(Василь Сухомлинський)

Яке прекрасне рідне слово! Воно – не світ, а всі світи!

(Володимир Сосюра)

21 лютого в Навчально-науковому інституті філології, перекладу та журналістики Ніжинського державного університету відбулося свято, приурочене Міжнародному дню рідної мови.

Доцентом кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Вакуленко Галиною Михайлівною було організовано мовознавче змагання між студентами другого та третього курсів.

Допомагали в організації та проведенні свята студентки-магістрантки першого курсу   Яковлєва Валерія та Головач Поліна.

Дійство відбувалося у 215 аудиторії старого корпусу. Була присутньою та очолювала журі директор інституту Клипа Наталія Іванівна. У склад кожної команди мовознавчого змагання входило 6 студентів, а коло вболівальників складали студенти 1-4 курсів.

Спершу команди представили свої назви, емблеми та девізи, чим і показали, що студенти ННІ філології, перекладу та журналістики мають безмежно творчу фантазію. Згодом, упродовж турніру, виконували завдання лінгвістичного, історичного і творчого характеру.

За виконання завдань перемогу отримала команда «Українофіли» 3 курсу, а друге місце з мінімальним відривом посіла команда «Свідоме покоління» 2 курсу.

Команди-учасники та активні вболівальники отримали заохочувальні солодкі призи.

Також завідувачкою відділу обслуговування Рожок Юлією Іванівною та бібліотекарем першої категорії Головко Людмилою Володимирівною було зорганізовано книжкову виставку. Були представлені стелажі з підручниками, навчальними посібниками і т.п., які можна було роздивитися та погортати. Ця виставка є дуже символічною, адже як казав О.П. Довженко: «Кімната без книг – все одно, що людина без душі».

Варто сказати, що студенти та викладачі ННІ філології, перекладу та журналістики постійно плекають мову й подібні заходи є тому підтвердженням.

Любімо свою мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України !

Прочитано 448 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative