Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

18 жовтня 2018 р. колектив Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відсвяткував 85-річчя створення одного з найстаріших факультетів: природничого - географічно, співробітники та студенти якого своєю сумлінною працею та навчанням постійно примножують славу рідного університету як в Україні, так і за її межами, виявляючи високий рівень кваліфікації та професіоналізму.

Аби взяти участь в урочистостях з цієї нагоди, до своєї альма-матер з’їхалися випускники різних років, колишні й нинішні викладачі. Деякі з них прибули з інших міст України до Ніжина, аби знову відчути таку рідну атмосферу студентського життя.

Зазначимо, що факультет природознавства утворився в 1934 р. в результаті об’єднання хіміко-біологічного і географічного відділень. Станом на 1 вересня 1934 року на факультеті функціонували хіміко-біологічна кафедра та кафедра ботаніки і зоології. Деканами факультету були Новіков С.Т., к.б.н., доцент Нагорна Поліна Іванівна, к.х.н., доц. Кочерга Іван Іванович, а з 2003 р. – к.х.н., доцент Сенченко Галина Григорівна, яку цього дня не переставали вітати і бажати, аби географічний факультет відсвяткував ще не один ювілей, і щоб він виховав ще не одного професійного спеціаліста і заслуженого діяча.

Відкрив урочистості молодіжний хор «Світич», побажавши факультету Многая літа! Виступали для винуватців свята творчі колективи міста, і власне самі випускники природничо-географічного факультету.

Першим привітав випускників та викладачів усіх років ректор університету Олександр Самойленко, зазначивши, що пишається здобутками факультету і людьми, які в роботу задля розвитку цієї галузі вкладали всіх себе і ми зараз бачимо ці результати.

Також він вручив почесні грамоти з нагоди свята. До його привітань долучились і випускники різних років. Вже тепер вони займають поважні посади і з ностальгією згадують найщасливіші роки в Гоголевому виші.

Долучилися до святкування й колеги з інших навчальних закладів міста, шкіл, державних та наукових установ, музеїв, тощо. Всі бажали колективу природничо-географічного  факультету гідно продовжувати справу попередників та, водночас, залишатися молодими серцем і душею, передавати свої традиції та любов до природи й науки молодому поколінню.

 

http://nezhatin.com.ua/2018/10/19/v-ndu-vidznachyly-85-richnyj-yuvilej-pryrodnycho-geografichnogo-fakultetu/?fbclid=IwAR3sm0V-BUt8spzqr10v0VE5tc6kJ0Nc2tbtA5s3y2KFHpYm_WZDwM5xlyI

Фоторепортаж: Тіна КОШЕЛЕВСЬКА

Прочитано 648 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative