01 березня 2023 року в аспірантської родини Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя була нагода зібратися – участь у роботі Всеукраїнської мультидисциплінарної науково-практичної інтернет-конференції «Молодь і сучасні тренди наукової думки». Символічно захід було проведено вперше та в перший день весни. З вітальним словом до учасників звернулися в.о. проректор з наукової роботи та міжнародних зв`язків проф. Олександр Мельничук, заохотивши здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня тримати науковий стрій задля омріяної Перемоги. Завідувачка відділу аспірантури та докторантури Оксана Крупенко окреслила стан та перспективи розвитку аспірантури в нашому університеті.  Зважаючи на воєнний стан у країні,  конференція відбувалася в безпечному форматі – учасники мали нагоду представити свої доповіді в онлайн-режимі.  

Сорок учасників чотирьох секцій конференції – представники різних спеціальностей та років навчання – поділилися своїми здобутками на науковій ниві, енергійно дискутували й обмінювалися досвідом. Доволі активними були здобувачі першого року навчання, які гідно представили свої напрацювання й перші кроки в науці. Зокрема, доповіді Стрельцової Валерії (091 Біологія та біохімія), Чаленко Альони (032 Історія та археологія), Могильної Руслани (035 Філологія), Боровик Наталії  (231 Соціальна робота) вирізнялися актуальністю, дискусійністю, перспективністю, емоційністю та змістовністю. Серйозні наукові дослідження продемонстрували аспіранти старших курсів Івахно Наталія 014 Середня освіта (за предметними спеціалізаціями), Нестеренко Павло (053 Психологія), Йотка Ярослав (011 Освітні, педагогічні науки) та Присівок Дмитро (035 Філологія). Активну участь в дискусіях брали завідувачка кафедри біології проф. Кучменко О.Б. та проф. кафедри біології Шейко В.І.

Учасники отримали задоволення й користь від спільного обговорення сучасних трендів у різних галузях науки.

Дякую всім учасникам за плідну роботу! Велика подяка Голові ради аспірантів та молодих учених Ніжинського університету імені Миколи Гоголя Івахно Наталії за допомогу в організації конференції.

Переглянути програму

Переглянути збірник

Завідувачка відділу аспірантури та

докторантури Оксана Крупенко

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative