Спільні заходи кафедри географії, туризму та спорту та бібліотеки НДУ імені Миколи Гоголя до Міжнародного дня екологічних знань вже стають традиційними.

15 квітня 2024 року в рамках вивчення здобувачами 3 і 4 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (за спеціальностями 106 Географія, 103 Науки про Землю і 014.07 Середня освіта (Географія)) навчальної дисципліни «Геоекологія» було проведено тематичне бінарне заняття на тему «Екоцид в Україні: масштабний злочин росії проти довкілля України». Заняття було проведено з використанням платформи Zoom.

Заняття провели старший викладач кафедри географії, туризму та спорту НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Бездухов разом зі співробітниками бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

У вступному слові завідувачка сектору абонементу бібліотеки Юлія Бездухова розповіла про особливості «Міжнародного дня екологічних знань», акцентувала увагу на значенні терміну «Екоцид». Разом з учасниками заходу обговорили вплив екоциду на глобальну екосистему нашої країни та світу, рух щодо визнання екоциду п’ятим злочином проти людства, документування екологічних наслідків російсько-української війни, її згубний вплив на довкілля.

До уваги здобувачів була запропонована презентація «Екоцид в Україні: масштабний злочин росії проти довкілля України».

Матеріали даної презентації ‒ прагнення привернути увагу до одного простого факту: наслідки воєнної агресії не просто жахливі в поточний момент, вони відчуватимуться ще десятки років і в буквальному сенсі отруюватимуть життя мільйонів людей у різних країнах...

Презентація містить також обширний бібліографічний список. Інформація, яку містять джерела пропонованого списку допоможе зрозуміти, як війна впливає на довкілля, життя і здоров’я мільйонів людей та долучитися до притягнення країни-агресорки до відповідальності не лише за смерті невинних людей, а й за дії, які можуть призвести до екологічних проблем значної частини Європи.

В свою чергу здобувачі освіти представили аудиторії тематичні доповіді:

1. Цітович Станіслав (3 к.): «Екоцид в Україні ‒ наслідки і ціна російської агресії. Шкода водним ресурсам»

2. Руденко Анна (3 к.): «Екоцид в Україні ‒ наслідки і ціна російської агресії. Шкода для повітря»

3. Резвін Богдан (4 к.): «Екоцид в Україні ‒ наслідки і ціна російської агресії. російський ядерний тероризм»

4. Бондар Юлія (4 к.): «Екоцид в Україні ‒ наслідки і ціна російської агресії. Небезпека для біорізноманіття»

5. Шимчук Анна (3 к.): «Екоцид в Україні ‒ наслідки і ціна російської агресії. Тотальне замінування територій і знищення ґрунтів України.

Заняття було насиченим та викликало жвавий інтерес в учасників. Дякуємо колегам за можливість співпрацювати.

Прочитано 107 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative