Започаткований минулого року стартап «ЕСКІЗИ ВІРТУАЛЬНОГО ХОРУ» (кафедра вокально-хорової майстерності ННІ мистецтв імені Олександра Ростовського) продовжує свою діяльність.

 Наразі «Віртуальний хор» є досить звичним явищем, хоча нещодавно його існування неможливо було собі уявити. Така форма діяльності дає змогу об’єднати та згуртувати між собою студентів різного рівня здобуття освіти, котрі мають спільні цілі, натхнення та творчу ініціативу. Також цей вид діяльності сьогодні слугує і як профорієнтація, і як популяризація хорового мистецтва, і як впровадження новітніх технологій у освітній процес, і як співпраця з навчальними закладами України.

Надихнули до створення II частини стартапу Новорічні свята, зокрема Різдво Христове. Різдво Христове – свято очікування дива. Як колись давно відбулося диво у Віфлеємі, і на світ з’явився Спаситель людства, так воно повинно відбуватися в цей день щорічно. Тому і дорослі, і діти з таким нетерпінням чекають Різдво, і якщо навіть дива не станеться, то прекрасне саме свято, в якому переплелися народні та християнські традиції – різдвяні ігри, пісні і ворожіння.

Ось таким Дивом, на нашу думку, є поєднання у «віртуальний хор» людей, котрі не знайомі між собою, навіть не знають про існування один одного, але котрі з такою любов’ю та натхненням працювали на спільний результат. Тож, другим творчим проєктом став твір в обробці Ольги Токар «Україна колядує» (попурі на пісні з репертуару Ірини Федишин).

У стартапі взяли участь студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (спеціальність 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) та 025 Музичне мистецтво); КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради (спеціальність 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності», спеціалізація «Народне пісенне мистецтво (академічний спів)»); Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського (спеціальності 014.13 Музичне мистецтво та 014 Середня освіта (Музичне мистецтво); КЗ СОР «Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського» циклової комісії «Вокально-хорових дисциплін, народного пісенного мистецтва» у загальній кількості 16 осіб.

Сольну партію люб’язно погодилася виконати Наталія Лановенко – Заслужена артистка України, викладач кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

До проєктної групи увійшли: Тетяна Раструба – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри вокально-хорової майстерності навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського, хормейстер-диригент Молодіжного хору «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя; викладач вищої категорії вокально-хорових дисциплін КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв ім. М. Заньковецької» Чернігівської обласної ради(автор проєкту, координатор, технічний редактор); Катерина Кушнір – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри вокально-хорової підготовки, теорії та методики музичної освіти; хормейстер Народної жіночої хорової капели Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського; засновник та керівник вокального ансамблю «De-Lovly» (співорганізатор); Роман Ткаченко (старший викладач вищої категорії) та Надія Ткаченко (викладач першої категорії) відділу вокально-хорових дисциплін, народного пісенного мистецтва КЗ СОР «Сумський фаховий коледж мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського» (співорганізатор); Ярослав Йотка – аспірант Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя; викладач кафедри вокально-хорової майстерності навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського; керівник вокального гуртка Ніжинського Будинку дітей та юнацтва; лауреат Міжнародних та Всеукраїнський конкурсів (звукорежисер, зведення голосів та мастеринг); Софія Ніжинець – бандуристка-виконавець, поетеса, магістрантка Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, керівник гуртка кафедри інструментально-виконавської підготовки навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів (відеомонтаж).

Щиро вітаємо з прийдешніми святами, зичимо злагоди, благополуччя, творчих злетів та міцного здоров’я.

Тетяна Раструба

Прочитано 740 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative