Науково-популярне видання з такою назвою щойно побачило світ у Ніжинському видавництві «ПП Лисенко М. М.» під грифом Ніжинського держуніверситету імені Миколи Гоголя, Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою та Ніжинського міського товариства греків імені братів Зосимів.

Автори Надія Онищенко і Лариса Зайко на 96 ілюстрованих сторінках зібрали скарби історичні та кулінарні, що демонструють взаємовплив української та грецької культур через кухню. Її традицій дотримувалися в купецькій родині Москаленків, де зростав майбутній конструктор космічних кораблів Сергій Корольов. Грецькі страви споживали Микола Гоголь і Тарас Шевченко. Рецепти зберігають і використовують нащадки Гаджієвих, Мілосових, Чувакових, Ковтунів.

Книжка-сувенір з оригінальним дизайном Наталії Парецької зацікавить не тільки патріотично налаштованих ніжинців, котрі відчувають духовну спорідненість з батьківщиною прапрадідів. Вона знадобиться студентам, школярам, господиням. Дякуємо за фінансову підтримку Ніжинській міській раді, асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини», народним депутатам України Валерію Зубу і Миколі Величковичу.

 

Надія Онищенко

Прочитано 631 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative