Поважне Журі, до складу якого увійшли відомі письменники, громадські діячі, науковці та бібліотечні працівники Чернігівщини, у перші дні червня визначило лауреатів конкурсу «Книга року -2020» Чернігівської області в 10 номінаціях: «Проза: романи і повісті», «Проза: фантастика», «Науково – популярні видання», «Наукові видання», «Українознавчі дослідження», «Поетичні збірки», «Збірки поезії та прози», «Драматургія (сценарії, п’єси)», «Видання для дитячого читання» та Видавець року.

Приємно, що й цьогоріч переможцями у окремих номінаціях стали науковці нашого університету. Так, завідувач кафедри слов’янської філології, компаративістики та перекладу, доктор філологічних наук, професор Григорій Самойленко переміг у номінації «Наукові видання» за енциклопедичне видання «Микола Гоголь і Україна», а професор кафедри історії України, доктор історичних наук Сергій Лепявко з книгою «Чернігів: історія міста» та доцент кафедри української літератури та методик її викладання, кандидат педагогічних наук Олександр Забарний з книгою «Ніжин – кам’яна квітка українського бароко» розділили 1 місце у номінації «Науково – популярні видання».

3 місце у номінації «Поетичні збірки» виборола книга «Веселка на віях» доктора наук із соціальних комунікацій, професорки кафедри української літератури та методик її викладання Тетяни Дзюби (у співавторстві з відомим журналістом, літератором і перекладачем Сергієм Дзюбою).

Церемонія нагородження лауреатів відбудеться у серпні 2021 року і буде приурочена  до 30-річчя незалежності України.

Адміністрація університету щиро вітає переможців і зичить їм міцного здоров’я, творчого натхнення та плідної праці на науковій і освітянській ниві!

Джерело: https://cheline.com.ua/news/culture/viznacheni-laureati-shhorichnogo-oblasnogo-konkursu-kniga-roku-263850

Прочитано 338 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative