Протягом квітня-травня 2020 р. за ініціативи Центру української культури Північно-Казахстанської області «Світанок» та за підтримки Посольства України в Республіці Казахстан проведено Міжнародний інтернет-конкурс української пісні «Струни серця». У конкурсі взяли участь понад 100 учасників у віці від 4 до 28 років з різних країн світу, зокрема з Австралії, Канади, Польщі, Китаю, Казахстану тощо.

Зважаючи на тематику конкурсу, захід набув справжніх міжнародних масштабів, в рамках якого було чітко виражено єдність українців у всьому світі, а українська пісня вчергове підкреслила милозвучність української мови та багатство українського фольклору.

Чернігівщину на конкурсі представили студенти Навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя – вихованці старшого викладача Алли Хоменко та викладача Любові Пархоменко.

Лауреати – вихованці старшого викладача Хоменко А. Б.

  • Бутрей Д., Дяченко Т. - Диплом Гран-прі на І Міжнародному інтернет-конкурсі української пісні «Струни серця», м. Нур-Султан, Казахстан, 2020 р.
  • М. Тисевич – І премія на І Міжнародному інтернет-конкурсі української пісні «Струни серця», м. Нур-Султан, Казахстан, 2020 р.
  • Бутрей Д - ІІ премія на І Міжнародному інтернет-конкурсі української пісні «Струни серця», м. Нур-Султан, Казахстан, 2020 р.
  • Ванг Жібін - ІІІ премія на І Міжнародному інтернет-конкурсі української пісні «Струни серця», м. Нур-Султан, Казахстан, 2020 р.


Лауреат – вихованка викладача Пархоменко Л. В.

  • А. Дьомочка - диплом лауреата ІІІ ступення на І міжнародному інтернет-конкурсі української пісні “Струни серця” (м. Нур-Султан, Казахстан, 2020р.)


За матеріалами Посольства України в Казахстані та мультимедійної платформи іномовлення України «Укрінформ»

Прочитано 327 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative