27 січня 2020 року в ННІ філології, перекладу та журналістики було проведено настановчу конференцію з педагогічної практики для студентів четвертого курсу.  Мета практики – закріплення теоретичних знань із педагогіки, психології, методики навчання мови та літератури; оволодіння інноваційними технологіями, сучасними методами, формами та засобами організації навчально-виховного процесу в закладах загальної середньої освіти; формування  в студентів професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час освітнього процесу; виховання потреби постійно оновлювати знання та творчо застосовувати їх у практичній діяльності.

Зі вступним словом до присутніх звернулася керівник практики Шевченко С. П. Вона ознайомила з наказом № 5 від 08 січня 2020 року «Про педагогічну практику студентів IV курсу Навчально-наукового інституту філології, перекладу та журналістики», згідно з яким педагогічна практика буде проходити впродовж шести тижнів (з 27 січня по 06 березня 2020 року) в закладах загальної середньої освіти м. Ніжина (у ніжинських ЗОШ № 1, № 7 та № 9, у Ніжинській гімназії № 2 та в Ніжинському НВК № 16 «Престиж»), а також за місцем працевлаштування за фахом для студентів, які навчаються за індивідуальним графіком.

Із загальними настановами щодо проведення практики виступила методист відділу практики Хоминець Т. І. Вона повідомила про розподіл практикантів за навчальними закладами, назвала бригадирів, окреслила їхні  обов’язки та ознайомила студентів із документацією, зокрема зі щоденниками педагогічної практики, особливостями їх ведення, а також повідомила  терміни подання звітів. Тетяна Іванівна наголосила на тісній співпраці відділу практики нашого університету зі студентами та методистами.

Методисти з української мови та літератури професор Бондаренко Ю. І. та професор Бондаренко А. І., методист із педагогіки викладач Клунко Р. Ю. та методист із психології старший викладач Король В. С.  ознайомили студентів із програмою та завданнями педагогічної практики, зауваживши, що вона покликана виховати в майбутніх учителів стійкий інтерес до обраної професії, потребу в педагогічній самоосвіті; закріпити, поглибити та синтезувати психолого-педагогічні, методичні й мовно-літературні знання під час їх використання для вирішення конкретних навчальних завдань. Викладачі дали корисні поради практикантам щодо проведення важливого етапу мотивації навчальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури, щодо налагодження стосунків з учителями-методистами й класними керівниками, з учнівським колективом тощо. Конференція пройшла в атмосфері творчого діалогу студентів-практикантів та їхніх наставників.

Керівник практики Шевченко С. П.

Прочитано 688 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative