Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

«…Не все в цьому житті вимірюється грошима…

Давайте в своєму серці залишимо краплину тепла і місце для душі…»

 

 Голівудський режисер Денис Соболєв, який живе в Лос-Анджелесі, декілька тижнів  знімав у Ніжині фільм, в яких задіяні як відомі українські актори, так і ніжинські жителі.

Денис – режисер, який народився і виріс у Ніжині, закінчив Ніжинську ЗОШ№ 7, природничо-географічний факультет НДУ ім. М.Гоголя, аспірантуру. Хлопець родом з відомої ніжинської династії науковців: бабуся, Марисова Інеса Віталіївна, кандидат біол. наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України; мама, Торжевська Олена Ромуальдівна, вчитель ЗОШ № 7; брат, Микита Торжевський, також режисер телебачення.  

Доброго дня, Денисе. Як відомо – Ви – випускник нашого вишу, цікаво, чому саме вибрали навчання у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя?

Хочу сказати, що в своїй сім’ї науковців я почував себе «сірою мишкою». Це правда.   Марисова Інеса Віталіївна, кандидат біол. наук, професор – це моя бабуся, це просто легенда міста Ніжина! Їй в цому році буде 90 років. Вона до цих пір займається викладацькою діяльністю, а в свій час об’їздила майже весь світ. А ще легендарна мама, яка отримала номінацію «Вчитель року»! Її вихованці отримують перші місця на різних конкурсах та олімпіадах. І от, начебто, геніїв в сім’ї вже достатньо, але ж ні! Народився мій молодший брат, і почав вигравати в різних відомих ток-шоу, таких як «Найрозумніший» з Тіною Канделакі, а в чотирирічному віці він прочитав «Фауста» — філософську драму, головний твір Йоганна Вольфганга Гете! А я навчився читати у вісім років, і то по складах!.. І от, враховуючи все вищесказане, хотілося довести, що я достойний бути членом цієї сім’ї, тому після школи вступив до Ніжинського університету на спеціальність «географія, біологія», по стопах біолога- бабусі і географа - мами. Причому, впевнено можу сказати, що не кривлячи душею, вибрав дану спеціальність і саме цей університет. Але в дитинстві була заповітна мрія: стати режисером!.. І от коли з’явилась можливість поїхати до Америки і зайнятися режисурою, звичайно ж, скористався цією нагодою. Адже в житті, важливо не упустити момент.

Чи були у Вас улюблені предмети в університеті? Що любив Денис Соболєв?

Звичайно ж, зоологія хребетних, фізична географія материків, екологія.

а викладачі?

Улюблений викладач  - Марисова Інеса Віталіївна (усміхається – авт.), Вобленко Олександр Сергійович - учитель з великої літери «У», далі -  Валенти́на Володи́мирівна Сма́ль, Ігор Вікторович Смаль, Кузьменко Людмила  Петрівна, Шешурак Павло  Миколайович, Кедров  Борис Юрійович, Віктор Сергійович  Сєряков, Барановський Микола Олександрович. Але! Якщо зараз виділити тільки деяких із них – це буде несправедливо по відношенню до інших викладачів, тому, що всіх дуже люблю і пам’ятаю!

Якщо говорити про вчителів, то крім викладачів університету, вчитель номер один - Віктор Васильович Кузьмін - тренер по баскетболу, якому я дуже вдячний за своє становлення як спортсмена, як особистості.

Денисе, а ті знання, які Ви отримали в університеті  допомагають Вам зараз в  житті? Ви знаєте, географія розвиває пам'ять,  і знавці цієї науки точно знають де саме вони б мріяли побувати, яку країну чи острів відвідати. Знаючи біологію можна, наприклад, спостерігати за різними птахами, і визначити де самка а де самець. З одного боку – це та інформація яка начеб-то не знадобиться вам аби заробити грошей, але ж не все в цьому житті вимірюється грошима…так же як і в кіноіндустрії – далеко не все знімається заради грошей. Давайте в своєму серці залишимо краплину тепла і місце для душі…

Ви зараз живете в Лос-Анджелесі, чи є у вас сімя? діти, чи зайняте серце Дениса Соболєва? Так, в мене є кохана дружина Надюша, яка також родом з Ніжина, і  син, якому скоро буде 11 років. Він мріє стати актором.

Побажання студентам Ніжинського вишу?

Слідуйте за своїм серцем. Все.

 

Резюме: Односерійний містичний фільм, назву якого творці фільму поки що не афішують,

готується до показу восени цього року.

 

Спілкувалася Тіна Кошелевська

Фото автора та Марини Волинець 

Читайте також:  Випускник НДУ, який нині живе в Лос-Анджелесі, знімає фільм у Ніжині

Прочитано 2015 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative