Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

17 квітня-18 квітня 2019 р. в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя на природничо-географічному факультеті відбулась IV Всеукраїнська конференція молодих науковців „СУЧАСНІ  ПРОБЛЕМИ  ПРИРОДНИЧИХ НАУК”, у якій взяли участь молоді викладачі вузів, науковці, вчителі, аспіранти, магістранти, студенти та учні.

Відкрила конференцію декан природничо-географічного факультету НДУ ім. М. Гоголя, к.х.н., доцент,  Галина Григорівна Сенченко.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо проведення даного заходу, Галина Григорівна підкреслила, що Всеукраїнська конференція молодих науковців „СУЧАСНІ  ПРОБЛЕМИ  ПРИРОДНИЧИХ НАУК” – це один із способів спілкування різних науковців у тій тематиці, яка їх цікавить. «Вже четвертий рік поспіль ми збираємо на факультеті Всеукраїнську конференцію молодих науковців, аби вони могли поділитися своїми досягненнями, враженнями, науковими здобутками, познайомитися та поспілкуватися один з одним. Об’єднуючись, студенти збагачуються новими знаннями, досвідом, і не лише студенти, а й молоді науковці, оскільки цьогоріч ми збираємо і аспірантів, і випускників нашого вишу, які працюють в інших навчальних закладах, а також запрошуємо учнів загальноосвітніх  шкіл 10-11 класів, які займалися науковими дослідженнями в Малій академії наук України. Цього року на конференцію завітали представники з Києва, Херсону, Одеси та інших міст України» – зазначила декан факультету.

З вітальним словом перед присутніми виступив проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, доктор фізико-математичних наук, професор Мельничук О.В.

Він розповів про досягнення університету: зазначив, що на сьогоднішній день наш виш має 6 факультетів та ННІ точних наук і економіки; навів порівняльні дані результатів участі студентів у Всеукраїнських олімпіадах  за 2015-2018 р.р.; повідомив про досягнення студентів університету у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук (2018р. ), та інше.   

          Програма конференція передбачала пленарне засідання на якому мова йшла про сучасні особливості та динаміку малих атмосферних  вихорів на території України (Глушко Д.О.), сучасні особливості повторюваності туманів у Ніжині (Убозько М.О.), короткий аналіз сучасних досліджень белігеративного рельєфу (Федорець Р.Д.), моделювання впливу якісного стану ліпопротеїнів крові на прогресування атеросклерозу у пацієнтів з артеріальною гіпертензією (Архипчук І.В.), використання методу біоіндикації для визначення якості питної води (Степаненко Н.В., Міліцин А.В., Мартиненко Ю.В.).

Також конференція розподілилася на роботу секцій:

Секція 1. Флора і рослинність, експериментальна ботаніка, екологічні проблеми природокористування та охорона навколишнього середовища. Голова — к. б. н., доцент кафедри біології Л. О. Лобань.

Секція 2. Зоологія, медико-біологічні дослідження. Голова — д. б. н., завідувач кафедрою біології, професор О. Б. Кучменко.

Секція 3. Географія. Голова — завідувач кафедрою географії, к.г.н., доцент В.В. Остапчук.

 

Склад організаційного комітету:

Голова: Сенченко Г.Г. – к.х.н., доцент, декан природничо-географічного факультету Секретар: Крук А.С.

Науковий комітет: Барановський М.О. – д.г.н., професор; Лукашова Н.І. – д.пед.н., професор; Суховєєв В.В. – д.х.н., професор; Кучменко О.Б. – д.б.н., професор; Мхітарян Л.С.. – д.мед.н., професор; Марисова І.В. – к.б.н., професор.

Члени оргкомітету: Лобань Л.О. – к.б.н., доц. кафедри біології; Приплавко С.О. – к.с.-г.н., доц. кафедри біології; Остапчук В.В. – к.г.н., доц. кафедри географії; Філоненко І.М. – к.г.н., доц. кафедри географії; Кедров Б.Ю. ст. викл. кафедри біології; Шешурак П.М. – провідний фахівець кафедри біології; Прямий Г.М. – магістрант І року навчання; Федорець Р.Д. – магістрант І року навчання; Рябчун Т.М. – студентка ІІІ курсу; Сивенко Т.О. – студентка ІІІ курсу; Кичко Я.В. – студентка ІІ курсу; Кадура А.В. – студентка ІІІ курсу; Постол В.М. – студентка ІІІ курсу.

Детальніше з програмою конференції можна познайомитися за посиланням: http://www.ndu.edu.ua/index.php/ua/novini-fakultetu-priroda/item/2191-prohrama-iv-vseukrainskoi-konferentsii-molodykh-naukovtsiv

 

Тіна КОШЕЛЕВСЬКА

Фото автора

У матеріалі використано інформацію

Програми IV Всеукраїнської конференції молодих науковців

„СУЧАСНІ  ПРОБЛЕМИ  ПРИРОДНИЧИХ НАУК”

 

Прочитано 1122 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative