Незабаром святкуватимемо 205-ту річницю від дня народження Т. Г. Шевченка. З цієї нагоди на першій шпальті часопису «Український дім» № 1 (93), видання Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою, розміщено статтю про Якова де Бальмена – друга Кобзаря, нашого випускника.

Кого Костянтин Тур-Коновалов, український сценарист режисер та письменник, називає «Червоним Наполеоном»? Художня інтерпретація історичних подій у його книзі «Крути 1918», моделювання дійсності, характери героїв, художні деталі – коло питань, які розглядає авторка статті-рецензії на це видання.

Допис «Одне зображення – тисяча слів» повідомляє про приїзд у Ніжин Галини Маслюк, яка очолює Асоціацію української діаспори та філоукраїнців греків «Українсько-Грецька думка». Вона є редактором альманаху ««ВІСНИК АГГЕЛІАФОРОΣ», ювілейне видання якого отримав Гоголівський виш.

Адріана Лугова – це оператор, режисер, веб-дизайнер, канадійка з українським серцем. Вона покинула роботу в Нью-Йорку, щоб п’ять місяців non stop бути волонтером у військовому шпиталі. Кадри її фільму «Реанімаційна палата», відзняті у військовому шпиталі Києва, демонструють, що ж насправді відбувається на сході Європи.

Текст Надії Онищенко «Аполлон серед муз» повідомляє про повернення імені видатного земляка В’ячеслава Пухтинського в науковий та культурний обіг.

Христина Кучмінська вдячна за театрознавчу розвідку «Шматочок сцени театру Заньковецької», зокрема, її тішить згадка про Ларису Кадироову, яку у Львові називають Лесею.

Іван Степанович Руснак, завідувач кафедри іноземних мов Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, професор надіслав такий відгук на свіжий номер газети «Український дім»: «Щиро дякую за черговий випуск часопису. Із задоволенням читаю його, бо досліджую освіту й виховання у західній діаспорі. Бажаю творчих успіхів!»

А Микола Гринь, наш земляк, який віднедавна мешкає в Каліфорнії з цікавістю переглядає наше видання, для нього це приємне послання з рідної землі.

Дарія Бобрик

 

Прочитано 681 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative