Час летить неймовірно швидко… Особливо це відчувається в кінці року.

Люди ніби і самі пришвидшують цей процес передсвятковою метушнею: все кудись поспішають. Ось і вчора, напередодні дня Святого Миколая, багато хто поспіхом прибув у наш навчальний заклад, щоб зупинитися, помилуватися, насолодитися і знову … в суєту буденну. Поспішали на щорічний конкурс «Міс та Містер НДУ». 16 рік в університеті проходить такий творчий студентський конкурс. Правда тільки другий рік він проходить у поєднанні, тобто Міс і Містер обираються в одній конкурсній програмі. Наш глядач дуже примхливий, тому ми, організатори дійства, намагалися здивувати, щоб було на чому зупинити погляд, щоб усі задоволені покинули актову залу. Тому й приємно було чути: «хмм, непогано», «цікаво», «а для мене міс зовсім інша», «а я вгадав, хто стане містером» і т.д.

Підслуховуючи такі розмови радію, значить сподобалося, зацікавилися, небайдуже… Все ж для вас, наші глядачі, наші конкурсанти. Адже люди можуть забути, що вони чули і бачили, а емоції і відчуття не забуваються.

Але про все по порядку. Якось ще осінньої днини ми (Анна Сірякова, Марина Коломійченко та я, Віталіна Скороход) зібралися в хореографічному класі, щоб вирішити чим будемо дивувати на цей раз. Основний принцип: не повторюватися, а це важко, не один рік уже створюємо подібну програму. Кожен мав в запасі якісь ідеї, адже думки про конкурс виникають у нас, творчих, не тільки напередодні конкурсу. Ми їх виношуємо, підглядаємо, трансформуємо на свій лад, вигадуємо, вслухаємося в мелодії і ще можна перелічувати багато методів народження концепції свята. Не буду викривати всі секрети приватних розмов, скажу лише одне: як і кожного року ми почули один одного, доповнили, і в нас в уяві вже все відбулося. В принципі, як для мене, це саме головне, візуалізувати придумане. Як пишуть розумні книги з психології, те чого ми боїмося з нами і відбувається. Я боялася, що у нас все вийде…

Найскладніше почати діяти, все інше залежить тільки від наполегливості.

Перший крок зроблено, а далі запускаємо в дію наш коллектив соціально-гуманітарний, де кожен виконує свою ділянку роботи старанно, з досвідом і креативно. Ми підказуємо один одному, ми радимося, пропонуємо, сперечаємося, коротше, творимо.

Хочеться відмітити усіх своїх колег. Це і редактор Анна Лебедєва, яка робить усю клопітку роботу з створення афіш, запрошеннь, буклетів. Щоб все в одному стилі, щоб відповідало загальній темі, щоб якісні фото, щоб чесне он-лайн голосування… Це і Ольга Чорна, яка, хоч і має зовсім інші посадові обов’язки, завжди підкаже, допоможе. Квіти, подарунки, запрошення, організація в залі, все на ній.  Сергій Іванюк, який в цьому році працював і в ролі ведучого, і допоміг із костюмами, і залучив деяких нових спонсорів та й сам виступив спонсором, як голова студентського профкому. Михайло Михайленко, завдяки якому ми маємо змогу дивитися конкурс в записі. Це і Інна Кузьменко, яка відповідає і за костюми, і за реквізити. Це і Анна Парубець, яка пише найголовніший протокол, слідкує за чесне голосування журі, а в цьому році ще й запросила колектив де танцює брейк її син Іван. А ще до допомоги приєднався студентський проект # naStile.

Усе розпочалося, як завжди з кастингу. Прийшло багато охочих, на жаль, ми обмежені і за кількістю учасників і за Положенням, нам потрібні студенти з усіх факультетів, тому деяким порадили прийти на наступний рік. Відібрали 8 хлопців і 8 дівчат. Коли сформувався колектив конкурсантів, то на першому занятті було поставлено ціль: взяти від конкурсу максимально, я маю на увазі, навчитися триматися на сцені, позбутися комплексів, максимально розкритися, декому «навчитися ходити», а основне: здружитися.

Марина Коломійченко, режисер заходу, проводила з конкурсантами чи не найбільше часу. Мені подобається її підхід до справи, вона не тільки прагне відточити усі рухи (хоча це вони також робили бездоганно), а учить правильно поводити себе на сцені, робити акценти, ставити цілі, вчить акторській майстерності. При цьому вміє правильно поєднати дефіле і вибудувати чітку сюжетну лінію.

Анна Сірякова, режисер-хореограф з великим досвідом роботи, вміє правильно «подати» кожного учасника, приховати невигідні для конкурсантів позиції, встигнути навчити танцювати «нетанцюючих», попрацювати над образами кожного, притримуючись принципу: «У всьому є своя краса, але не кожен може її побачити, тому наше завдання – показати її». При цьому ж, звісно, вона бездоганна в постановках дефіле.

У цьому заході загальна назва якого була «Ігри без обмежень» було презентовано такі дефіле: «Час для пустощів»(знайомство з учасниками, а допомагав дитячий коллектив Extreme Enеrgy), «Lets do sports» (спортивне дефіле у формі збірної України), «Таке різне кохання» (творчий конкурс учасників), «Сам собі режисер» (відеороботи конкурсантів), «Шах і Мат»(дефіле у вечірніх вбраннях).

Новизна у конкурсі:

1. Дефіле із залученням діток (дякуємо колективу «Extreme Enrgy», керівник Євген Василєв).

2. Відеоконкурс. Це такий собі експеримент, щоб краще пізнати наших конкурсантів, їх уподобання, їх творчість, їх вміння презентувати себе. А ще, це реклама свого факультету, університету. Я впевнена, що деякі відеороботи можна буде використовувати в рекламі нашого закладу, тому що зроблені вони з любов’ю до своєї Аlma mater.

3. Творчі номери були об’єднані в два блоки, кожен з яких мав свою концепцію.

4. Нові спонсори: ми вдячні усім, хто підтримував нас багато років, а це: Володимиру Мамєдову, Сергію Охонько, Даниїлу Прокопцю, Андрію Віротченко, Аллі Ковтун, а також новим, що підтримали подарунками наших конкурсантів, це: представництво «YVES ROCHER» у Ніжині, національному провайдеру «Ua city», керівник Олександр Андрійченко, проекту Мастер Діджей, керівник проекту Костянтин Москаленко, Інстаграм магазину спортивного одягу «Joma original», Центру розвитку та студії сучасної хореографії «Joker» і її керівнику Анні Рожновій, Івент агентству Oskar, креативному директору Булигіній Олені, Райфайзен банку Аваль, антикафе «Hey bro». Народний депутат Олександр Кодола запросив всіх учасників і організаторів відвідати з екскурсією Верховну раду, щоб на власні очі побачити, як працюють слуги народу. І звісно, ми вдячні ректору Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Самойленку Олександру Григоровичу.

Чудово спрацював і колектив журі, а це: депутат Ніжинської міської ради, Почесний громадянин міста Ніжина Володимир Хейбарович Мамєдов; депутат обласної ради Віротченко Андрій; депутат обласної ради Охонько Сергій; Маргарита Трегубова - спортсмен з мотоспорту, трикратний призер Чепіонату України з шосейно-кільцевих мотоперегонів 2018 року, пілот команди RS Moto Racing Team; Анна Рожнова – керівник Центру развитку та студії сучасної хореографіі Joker, учасниця Міс університет 2010 року; Анна Сірякова – режисер – хореограф, старший викладач кафедри музичної педагогіки та хореографії; Віталіна Скороход – начальник соціально- гуманітарного відділу. Ми злагоджено попрацювали, визначилися з номінаціями, з переможцями. А про те, що ми думали в одному ритмі з глядацькою залою свідчить те, що Міс Глядацьких Симпатій і Міс НДУ 2019 – це одна ж і та сама конкурсантка – Бондаренко Дарія ( 2 курс факультету культури та мистецтв). Містер НДУ 2019 – студент навчально-наукового інституту точних наук та економіки – Павло Голінко.

 А номінації учасники отримали такі:

«Міс та Містер Онлайн» — Попович Вікторія та Сербін Денис;

«Міс та Містер Глядацьких симпатій» — Дар’я Бондаренко та Алі Мірзоєв;

«Міс та Містер Романтичність» — Вікторія Кондратенко та Денис Сербін;

«Міс та Містер Артистичність» — Дар’я Бондаренко та Алі Мірзоєв;

«Міс та Містер Оригінальність» —Ольга Федорченко та  Ельвін Ахмедов;

«Міс та Містер Загадковість» — Марія Довгаль та Іван Богдан;

«Міс та Містер Спорт» — Вікторія Смаль та Михайло Воронюк;

«Міс та Містер Талант» — Вікторія Попович та Павло Мироненко;

«Міс та Містер Посмішка» — Ющенко Ірина та Павло Голінко;

«Міс та Містер Стиль» — Еліна Мартинова та Ярослав Митропан; 

Джон Ленон казав: «Життя - це те, що з тобою відбувається, поки ти будуєш плани». Насправді, так, поки ми готувалися, поки реалізовували задумане, бігали на репетиції, створювали реквізити, домовлялися зі спонсорами, ніби прожили маленьке життя. І лише по закінченню свята, розумієш, що жити без цього важко. Тому вперед до нових проектів. Адже спосіб зробити щось добре, гарне, один – це любити те, що ти робиш.

 

Віталіна Скороход,

 начальник соціально-гуманітарного відділу,

керівник проекту

Прочитано 1422 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative