Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 12011

5 квітня члени Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників на чолі з головою Сергієм Шобовтою завітали до Ніжина, аби вшанувати пам’ять видатного мореплавця - Юрія Лисянського*.

Біля пам’ятника Юрія Федоровича разом з почесними гостями міста зібралися представники Ніжинської міської ради на чолі з першим заступником міського голови Григорієм Олійником, заступником міського голови Ігорем Алексєєнко, представники Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя на чолі з ректором Олександром Самойленком, представники Ніжинської міської організації ветеранів на чолі з головою Ларисою Алексеєнко та інші.

Після урочистої церемонії в честь 245-річниці з Дня народження видатного мореплавця Юрія Лисянського, відбулося покладання квітів до його пам᾽ятника.

Цього ж дня у стінах Ніжинського державного університету, за підтримки соціально-гуманітарного відділу, відбувся мистецький форум «Від слави українського магелана – до мужності героїв- підводників».

Cлова вiтання всім присутнім прозвучали вiд ректора унiверситету Олександра Самойленка а також вiд голови Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників Сергія Шобовти, який разом з профідним фахівецем соціально-гуманітрного відділу Сергієм Іванюком був ведучим заходу.

Концертна програма складалась з хореографічних та вокальних номерів, показу фільмів – лауреатів міжнародних кінофестивалів «Люди та кораблі», «Золоте курча». Також не обійшлася без нагород і подарунків, фінальної пісні «За тех, кто в море» та спільного фото на згадку.

 

 

Валентина Ващенко

Фото: Валентин Мисливий та Валентина Ващенко

 

*Довідка:

Юрій Федорович Лисянський наро­дився 2 серпня 1773 р. у Ніжині, Чернігівської області.

Мореплавець, географ, океанограф, засновник російської наукової океанографії, капітан 1-го рангу (1809 рік)

Прочитано 750 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative