9 червня 2023 року ректор університету Олександр Самойленко та керівник проєктного офісу, доцент Євген Плотніков брали участь у роботі міжнародної конференції «Інтернаціоналізація – шлях до стійкості та відбудови: річниця Twinning», яка відбулася у Львові на базі Національного університету «Львівська політехніка» в межах святкування річниці проєкту Twinning, який спрямовано на допомогу та підтримку українських закладів вищої освіти.

З вітальним словом виступили директор CEE+ Cormack Consultancy Group Гінтарас Степонавічус, проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка» Наталія Чухрай, керівник експертної групи МОН України Григорій Мозолевич, голова Асоціації університетів Британії Вів'єн Стерн, Уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник та Голова Асоціації університетів Великої Британії Інтернешнл Джеймі Ерроусміс.

Присутні на конференції мали змогу ознайомитися з презентацією директора компанії Cormack Consultancy Group Чарльза Кормака «Інтернаціоналізація через призму війни: перший рік Twinning: досягнення та труднощі. Стратегія Twinning на 2023-2024 рр.» та з презентацією «Twinning: приклади, що надихають», у якій представлено результати співробітництва українських університетів із британськими університетами-побратимами. У детальному звіті пан Кормак розповів про прогрес у роботи за останній час, про нагороди, якими відзначено ініціативу та підтримку закордонними партнерами, серед яких не тільки Велика Британія, а й США, Канада, Австралія, Німеччина та Ірландія.

Спікер також підкреслив, що попри всі перешкоди, було підписання понад 60 довгострокових угод про співпрацю, надано допомогу понад 30 українським університетам в отриманні грантового фінансування для роботи над спільними українсько-британськими науковими проєктами, залучено більше 12 000 українських студентів до безплатного вивчення англійською мови, а також надано 20 найбільш постраждалим університетам матеріально-технічну допомогу.

На цьому етапі було сформовано домовленості про вивчення можливостей реалізації та напрацювання механізмів фінансування нашого проєкту, керівником якого є професор Олег Лісовець.

Друга частина заходу розпочалася з обговорення інтернаціональної університетської взаємодопомоги. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя також бере активну участь у проєкті, в межах якого активно співпрацює з Вулвергемптонським університетом. Оскільки наш заклад знаходиться в області, яка буде потребувати підвищеної уваги у контексті відбудови після нашої Перемоги, панельна дискусія на тему: «Як університетам стати рушіями регіональної та секторальної відбудови?» стала однією з пріоритетних для нашого університету.

У межах заходу учасники також брали участь у брейнстормінг-сесії «Пріоритети, потреби, майбутні проєкти та шляхи для внутрішньої і міжнародної співпраці».

На неформальній нетворкінг-сесії представники університетів змогли поділитись враженнями з конференції та детальніше розповісти про досвід свого університету у складний період війни.

Дякуємо британським партнерам, адміністрації та колегам з Львівської політехніки за можливість надихнутись прикладами успішної співпраці та використати цікаві кейси для розвитку університетської освіти!

Прочитано 171 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative