18-21 травня вперше в Ніжині відбулася регіональна сесія Європейського молодіжного парламенту. Організація існує вже більше 20 років й активно розвиває активну громадянську участь серед молоді, зокрема й моделюванням роботи Європейського Парламенту. П'ятдесят учасників з 6 областей України віком від 14 до 21 років зібралися в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, аби дослідити соціально-політичні питання в житті України та Європі. Офіційною мовою сесії стала англійська.

Делегати активно працювали над питаннями активного залучення людей із фізичними і психологічними інвалідностями, негативного впливу війни на довкілля, боротьби з наслідками інформаційної війни та пропаганди Росії і реінтеграції деокупованих територій України.

Всі напрацювання були представлені на Генеральній асамблеї, де делегати голосували за кожну з ідей. Найактивніші з учасників були відібрані на Національну сесію Європейського молодіжного парламенту в Тернополі й вже в червні поїдуть представляти наше місто на всеукраїнському рівні.

Публікація підготовлена в рамках реалізації проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії. Думки, висновки чи рекомендації належать авторам чи упорядникам видання та не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агентств ООН.

Прочитано 178 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative