8 листопада 2022 року здобувачіосвітньої програми 014 Середня освіта (Музичне мистецтво) на чолі з їх ґарантами, першого (бакалаврського) (ґарант ОП доц. Ю. Дворник) та другого (магістерського) (ґарант ОП доц. О. Коваль) рівнів вищої освіти долучилися до онлайн-майстер-класу Ангеліки Хольцер (Австрія) на тему: «Зв’язуйся через танець». Залучила студентів до цієї зустрічі доцент кафедри вокально-хорової майстерності Т. Раструба, котра є членкинею громадської організації «Орф Шульверк асоціації України».

Даний захід відбувся в рамках проєкту «Арт-резиденція «Інклюзивний хаб у Луцьку». Проєкт реалізує ГО «Інклюзивні студії». Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Партнери проекту: Волинський національний університет імені Лесі Українки; Орф Шульверк асоціація України; ГО «Лабораторія змін».

Ангеліка Хольцер (Австрія) вивчала «Початкову музичну та танцювальну освіту» в Орф-Інституті в Зальцбурзі, отримала ступені бакалавра та магістра. Є випускницею Tamalpa Life Art Process. Ангеліка викладає в Університеті педагогічної освіти та в інших університетах, де читає лекції з музичної та танцювальної освіти, інклюзії з музикою та танцем. Також є викладачкою DanceAbility, бере участь у педагогічних та мистецьких проєктах з інклюзивними групами та проводить індивідуальне навчання.

Австрійська тренера розповіла, як будує і на що розставляє акценти, працюючи з дітьми та молоддю з інвалідністю та без. На її заняттях через танець, відчуття музики і ритму діти вчаться краще володіти своїм тілом, взаємодіяти одне з одним та в групах. Учасники воркшопу побачили відео з занять та на собі спробували інклюзивні вправи. Тренерка наголосила на важливості особливої уваги до індивідуальності кожної дитини та поваги до особистісних проявів.

Наступна зустріч з Ангелікою запланована на 01 грудня 2022 року.

 

доц. Тетяна Раструба

Прочитано 243 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative