Навіть в умовах війни студентська молодь продовжує популяризувати свою дослідницьку діяльність, особисті наукові досягнення, співпрацювати зі здобувачами інших закладів вищої освіти. Молоде наукове слово – гідний внесок у розвиток вітчизняної науки, знак єднання й віри в перемогу!

19 квітня 2022 року студенти, аспіранти та викладачі ННІ філології, перекладу та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя активно долучилися до участі в ювілейній XV Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів і магістрантів «Основні тенденції розвитку лінгвістики, літературознавства й соціальних комунікацій», яка відбулася в дистанційному форматі на факультеті філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Плідне співробітництво й дружні наукові зв’язки в студентському та професорсько-викладацькому середовищі двох університетів уже давно стали доброю традицією: неодноразово Полтава й Ніжин підтримували співпрацю в рамках конференцій, ділилися теоретичним і практичним досвідом у результатах наукових досліджень, брали участь у підготовці наукових збірників. От і цього разу обговорення актуальних проблем сучасного мовознавства, літературознавства, методики навчання мови й літератури, перекладознавства та соціальних комунікацій сприяло усвідомленню того, що молодь розуміє перспективи розвитку сучасної науки та освіти, пропонує власні інноваційні підходи. Прикметно, що серед виступів студентів були доповіді українською та англійською мовами, а це свідчить про перспективи виходу студентської науки на міжнародний рівень.

Ніжинські студентки, зокрема І. Бондаренко, І. Верета, Ю. Загорна, А. Золотарьова, А. Минка, В. Рибакова, С. Савченко, Ж. Сімович, М. Чайка, В. Петрушко, магістрантки В. Яковлєва, П. Головач, П. Хоменко, аспірантка Н. Івахно, викладачі Н. Голуб, Г. Вакуленко, Н. Пасік, О. Петрик та інші (усього – 31 учасник) мали змогу долучитися до обговорення цікавих різноаспектних питань дослідників із Полтави та Запоріжжя.

Висловлюємо щиру подяку за організацію конференції факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та особисту вдячність пані Руслані Шрамко – активній, досвідченій науковиці, модераторці, яка згуртувала до участі студентів та викладачів із різних куточків України.

Сподіваємося, що набутий досвід стане в пригоді усім молодим дослідникам, спонукатиме до активних наукових пошуків і здобутків!

Переглянути програму конференції

Н. Пасік та Н. Голуб, доцентки кафедри

української мови, методики її навчання та перекладу

ННІ філології, перекладу та журналістики

Прочитано 409 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative