16 листопада 2021 р. студенти третього курсу спеціальності 013 Початкова освіта разом з доцентом кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Киричок Інною Іванівною мали змогу  дистанційно поспілкуватися з українською дитячою сучасною письменницею Зіркою Мензатюк.

Зустріч організувала  завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Гудима Наталія Василівна. Зірка Мензатюк -  українська дитяча письменниця, журналістка, лауреатка відзнак з дитячої літератури: премій імені Наталі Забіли (2005) та Лесі Українки (2007). Переможниця конкурсу «Книжка року». Номінувалася на шведську премію Астрід Ліндгрен (2017).  Зустріч з неймовірно цікавою особистістю, яка в своїх книжках веде нас   у химерний світ маленьких людських пригод,  яка за допомогою краси слова та гумору розкриває секрети міжлюдського порозуміння, знайомить нас з захопливим, подекуди іронічним та зворушливим, а іноді й жорстоким світом, хвилини  живого спілкування були неповторними.  Такі  миті, якими живе кожен з нас, а особливо майбутній учитель початкової школи, залишаються з нами назавжди.

    Студенти слухали цікаву розповідь письменниці про окремі факти біографії, спогади про етапи її творчого становлення, про створення перших збірок, рекомендації вчителям з метою  стимулювання  інтересу учнів  до читання. Такі літературні читання у формі  літературної кав'ярні-  це   не лише нагода посмакувати красу слова,  а  надзвичайна літературна подія,   корисна та пізнавальна.

Прочитано 451 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative