11 листопада 2021 року кафедрою дошкільної освіти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя проведене розширене онлайн-засідання за участю керівників і методистів закладів дошкільної освіти міста, присвячене обговоренню проблеми формування професійних компетентностей майбутніх вихователів та керівників ЗДО, відповідно до оновлених освітніх стандартів вищої школи та співпраці з роботодавцями в галузі дошкільної освіти.

Про стан співпраці фахової кафедри дошкільної освіти із ЗДО міста як критерій якості професійної підготовки фахівців здошкільної освіти доповіла виконуюча обов’язки завкафедри, доцент Пихтіна  Н.П.

Щодо необхідністі внесення змін до змісту освітніх програм (ОП) першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти з підготовки фахівців у галузі дошкільної освіти згідно нових стандартів вищої освіти  повідомила гарант освітньої програми першого (бакалаврського) рівня, доцент Аніщук А.М.

Учасники засідання обговорили інформацію представлену у доповідях науковців. З цікавими пропозиціями щодо можливостей співпраці в означених аспектах виступили директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Ніжинської міської ради Кривенко І.О., спеціаліст І категорії управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області Поливко О.В., директор ЗДО №1 Калитка Н. В.

Учасниками розширеного засідання кафедри дошкільної освіти ухвалено рішення:

  1. Створити робочу групу з числа викладачів кафедри та роботодавців (стейкхолдерів) для розробки Стратегії співпраці кафедри дошкільної освіти НДУ імені Миколи Гоголя з закладами дошкільної освіти (ЗДО) міста;
  2. Розробити Стратегію співпраці кафедри дошкільної освіти НДУ імені Миколи Гоголя з ЗДО міста (на три роки);
  3. Відповідно до Стратегії, розробити перспективний і календарний плани співпраці кафедри дошкільної освіти НДУ імені Миколи Гоголя з ЗДО міста

Очікуємо цікавої і плідної співпраці та результатів у спільній діяльності!

Прочитано 287 разів
теги

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative