Всесвітній день психічного здоров'я (World Mental Health Day) відзначається в світі з 1992 року з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров'я (World Federation for Mental Health), за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з метою підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров'я і способів його зміцнення, а також профілактики і лікування психічних розладів.

Психічне здоров'я є невід'ємною частиною і найважливішим компонентом здоров'я. Воно визначається як стан благополуччя, при якому кожна людина може реалізувати свій творчий потенціал і власний потенціал, протистояти звичайним життєвим стресів, продуктивно і плідно працювати й робити внесок у життя своєї спільноти.

У цьому позитивному сенсі психічне здоров'я є основою благополуччя кожної людини та ефективного функціонування всієї спільноти.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі майже 1 мільярд осіб страждають психічними розладами, щорічно 3 мільйони чоловік помирають у результаті зловживання алкоголем, і кожні 40 секунд одна людина закінчує життя самогубством.

Найпоширеніший психічним захворюванням на сьогодні є депресія. За даними ВООЗ, зараз вона займає перше місце серед захворювань за тривалістю непрацездатності в році.

Ще одним негативним фактором для психічного здоров'я населення стала пандемія COVID-19, що порушила звичне життя мільярдів людей у світі.

Тому загальна мета Всесвітнього дня психічного здоров'я полягає в підвищенні обізнаності про проблеми психічного здоров'я у всьому світі та в мобілізації зусиль на підтримку зміцнення психічного здоров'я.

Цей день надає всім зацікавленим сторонам, які займаються питаннями психічного здоров'я, можливість розповісти про свою роботу і про те, що ще необхідно зробити для того, щоб турбота про психічне здоров'я стала реальністю для людей в усьому світі.

У рамках Всесвітнього дня психічного здоров’я на факультеті психології та соціальної роботи на вас чекають цікаві та пізнавальні заходи:

v Фото-флешмоб «Хюґе в НДУ» - хол нового корпусу протягом дня.

v «Пошта здоров’я» - обмін листами побажань – хол НДУ біля фотозони.

v Відеорепортаж «Бути здоровим – це...»

v Майстерня «Mental Health» - 13.30, 123 ауд., н.к.

Чекаємо на всіх, хто цінує своє здоров’я і бажаємо бути здоровими

 

З пов., кафедра загальної та практичної психології НДУ ім.М.Гоголя

Прочитано 336 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative