Травень був надзвичайно плідним у науковому житті кафедри української мови та методики її навчання. Так, у цей час відбулися важливі свята – День слов’янської писемності і культури та День філолога, які традиційно відзначає наша спільнота.

Цей місяць став досить важливим для студентів і науковців кафедри ще й тим, що розпочався новий етап у становленні викладача-філолога – науково-дослідницька практика магістрантів, яка спонукала здобувачів ОС «магістр» до активного написання кваліфікаційних робіт та участі в науковій декаді «Молодь у науці», що проходила від 13 до 22 травня 2021 р.
Секційне засідання «Актуальні проблеми українського мовознавства» відбулося 19 травня 2021 р. в режимі онлайн на платформі Zoom, що дало змогу залучити до участі багатьох магістрантів та аспірантів кафедри.
Так, цікавими були доповіді магістрантів Крушеницької А., Коваленко В., аспірантів Тяпки О., Бойко Т., Коновал І., Барана І. та інших. Професори Бойко Н., Бондаренко А. та доценти Пасік Н., Кайдаш А., Зінченко С., Бойко В., Голуб Н. та Вакуленко Г. також долучилися до виступів і підтримали молодь власними науковими розвідками. Тези доповідей будуть надруковані в кафедральному збірнику наукових праць.
Секційне засідання декади «Молодь у науці» дало поштовх до ефективних досліджень у галузі мовознавства та сприяло активізації студентської науки.
Бажаємо молодим, а також досвідченим науковцям кафедри української мови та методики її навчання міцного здоров’я та творчого натхнення!

Доцент кафедри української мови
та методики її навчання Голуб Н. М.

Прочитано 542 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative