Об’єктивна ознака нашого часу – виклики, що принесла людству пандемія 2020 року. Але людей обдарованих, фанатично відданих музичній творчості, це не зупинило. Увагу української мистецької спільноти привернув новий проєкт, створений подвижниками хорової справи: «Віртуальний хор в Україні», зафіксований як рекорд в «Книзі Рекордів України».

Над проєктом працювали: Слободиська Олена – засновник Мистецького проєкту «Віртуальний хор в Україні», Буйденко Ілона – співорганізатор, Печенюк Дмитро – співорганізатор, графічний дизайнер проєкту Іванченко Антон. Диригенти: Слободиський Ігор – співорганізатор, Дзівалтівський Максим – співорганізатор, звукорежисер проєкту.

Пишаємо нашими викладачами та студентами, які виявили ініціативу та взяли участь у віртуальному хорі у червні 2020 із записом твору «Не стій, вербо» (обробка В. Грицишина, перекладення для хору - М. Гобдича): кандидат пед. наук, доцент кафедри вокально-хорової майстерності Тетяна Раструба та студенти Анна Малярова і Альона Каплюк.

У листопаді 2020 року, у межах цього ж експериментального проєкту, організатори здійснили новий відеозапис, у якому взяли участь 200 українців з 6 країн: була виконана пісня Т. Петриненка «Україна» в аранжуванні Ігоря Слободиського. І серед учасників віртуального хору – знову викладачі та студенти Ніжинської вищої школи: Тетяна Раструба, Вікторія Борисюк, Ярослав Йотка, Анна Малярова, Альона Каплюк, Володимир Гливацький.

Примітно, що у складі «Virtual choir in Ukraine» наші представники отримали дипломи за участь у Міжнародному багатожанровому конкурсі «JISKRA» м. Прага, Чехія (Перша премії) та Всеукраїнському фестивалі-конкурсі, який схвалений Міністерством культури України – «Сузір’я Україна-Європа», 1 місце, м. Київ, Україна (листопад 2020).

Вітаємо усіх причетних!

Прочитано 501 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative