Сучасний учитель початкових класів повинен володіти технологіями збереження та розвитку унікальності й обдарованості кожної дитини, цінності дитинства та радості пізнання, створення атмосфери довіри, взаємоповаги та підтримки. Серед таких технологій провідне місце посідають ігрові та діяльнісні методи навчання в цілому та засобами LEGO зокрема.

У процесі вивчення дисципліни «Інновації в початковій освіті (НУШ)» (викладач доцент кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту О.С. Філоненко) серед головних завдань розглядаємо готовність майбутнього вчителя до реалізації ігрової діяльності в НУШ із сформованою позицією того, хто створює умови для вільної гри дитини – проєктує ігрове освітнє середовище, сприяє розгортанню гри в освітньому процесі, об’єднує дітей у їх ігровій взаємодії. Так, зокрема при вивченні теми «Компетентнісний потенціал LEGO в освітньому просторі нової початкової школи»  студентам пропонуються для виконання такі завдання: проведення в аудиторії вправ та ігор, спрямованих на формування ключових компетентностей у дітей початкової школи. Вправи та завдання виконуються за методичним посібником “Гра по-новому, навчання по-іншому” (упорядник О.Рома), оскільки вони легко інтегруються в освітній процес початкової школи. Крім того, студентам необхідно  змоделювати в аудиторії організацію дозвілля «Весела перерва», взяти участь у конкурсі «Місто (село) моєї мрії», підготуватися до захисту проєкту «Пліч-о-пліч із тваринами», до фестивалю «STEM-COLOR FEST» тощо.

Робота на лабораторних заняттях зі студентами групи ПО 31 створює сприятливі умови для ефективного вправляння в застосуванні конструктора LEGO, спрямована на формування в них позитивного досвіду ігрової діяльності та усвідомлення її важливості для власного особистісного та професійного розвитку.

Прочитано 1550 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative