2020 рік для Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя був ювілейним – цього року ми відзначали 200-річчя з дня його відкриття. 18 вересня 1820 року відкрито Гімназію вищих наук князя Безбородька, і з того часу Ніжинська вища школа славиться своїми освітніми, науковими та культурними здобутками. Тут отримали вищу освіту багато відомих особистостей: Євген Гребінка, Леонід Глібов, Юрій Збанацький, Євген Гуцало. Серед них особливо почесно згадати Миколу Гоголя, ім’ям якого у 1939 році було названо університет.

На жаль, епідеміологічна ситуація не дозволила минулого року в рамках святкувань нагородити почесними грамотами та подяками працівників університету. Така можливість випала 10 лютого, коли були послаблені карантинні заходи. Саме цього дня а актовій залі нового корпусу зібралися викладачі та співробітники для отримання нагород в урочистій святковій обстановці.
Захід традиційно розпочався з виконання Гімну України аспірантами Ярославом Йоткою та Вікторією Борисюк. Потім до слова запросили ректора вишу Олександра Самойленка, який відзначив, що завдяки зусиллям та старанності працівників університет залишається одним із найкращих вузів України. Ще Олександр Григорович наголосив, що цього року виповнюється 265 років від дня народження засновника Ніжинської вищої школи графа Іллі Андрійовича Безбородька. Тому сьогоднішній захід – це шана тим людям, які заснували наш заклад, вклали сили та фінанси для його процвітання.
Членів колективу Ніжинського університету було відзначено високими нагородами: нагрудними знаками «За наукові та освітні досягнення», «Василь Сухомлинський» та «Відмінник освіти» та подяками і грамотами Міністерства освіти і науки України; подяками Прем’єр-міністра України; подяками Чернігівської обласної державної адміністрації; грамотами Чернігівської обласної ради; подяками управління освіти Чернігівської обласної державної адміністрації; подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради та подяками міського голови м. Ніжина.
Загалом грамотами та подяками нагороджено близько 100 науково-педагогічних працівників та співробітників різних структурних підрозділів університету, що говорить про вагомий їх внесок у розвиток вищої освіти України.

Прочитано 499 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative