День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада. Цього дня українці по всьому світу пишуть диктант національної єдності. Цього року, на жаль, у зв’язку з пандемією коронавірусу, захід відбувся дистанційно. Студенти, викладачі, співробітники університету долучились до акції та написали диктант, який об’єднав усіх у ці нелегкі часи. Цього року диктант писав і Микола Гоголь: оригінальну фотозону зробили біля нового корпусу. У такий спосіб організатори (соціально-гуманітарний відділ) хотіли привернути увагу до того, що бути грамотним важливо для кожної людини.
Станіслав Зінченко, кандидат філологічних наук, доцент, поділився враженнями від написання диктанту: «Диктант пишу щороку, вся наша кафедра намагається підтримувати цю традицію, яка єднає не лише усіх студентів та викладачів нашого університету, а й усіх українців. Диктант був для мене неважкий, але це гарна можливість перевірити свої знання рідної мови».

Анна Лебедєва, редактор газети «Альма Матер»: «Неважливо, яку професію ти опановуєш: чи то учитель інформатики, чи історії, але знати українську мову повинен кожен громадянин нашої держави. Саме тому такий захід є гарним стимулом до вивчення тонкощів мови».
Сподіваємось, що наступного року ми зможемо повернутися до аудиторій нашого університету та написати диктант великою дружньою університетською родиною.

Прочитано 635 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative