25 вересня 2020 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя за ініціативи кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи відбувся круглий стіл «ПАРТНЕРСЬКА ВЗАЄМОДІЯ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ІЗ ЗАКЛАДАМИ ТА УСТАНОВАМИ ПОЗАШКІЛЬНОЇ 

У роботі Круглого столу взяли участь керівники та педагоги закладів позашкільної освіти м. Ніжина та Ніжинського району, викладачі та студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. З вітальним словом виступили ректор університету Самойленко О. Г., завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Лісовець О. В. Останній також презентував нову освітню програму «Позашкільна та інклюзивна освіта» за спеціальністю 011 – освітні, педагогічні науки, за якою розпочалась підготовка магістрантів у НДУ ім. М. Гоголя, і закликав до співпраці і допомоги у її якісному забезпеченні.

Мета круглому столу полягала в обговоренні стану, актуальних проблем позашкільної освіти і визначенні подальших перспектив її розвитку, побудови цілісної концепції взаємодії закладів вищої і позашкільної освіти на засадах партнерства. З цікавими доповідями виступили директор Ніжинської дитячої хореографічної школи Тимошенко Г. Л., директор Ніжинської районної школи мистецтв Константиненко А. С., директор Ніжинського міського молодіжного центру Тимченко А. В., директор інклюзивно-ресурсного центру Ступак В. В., доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, директор дитячого закладу оздоровлення і відпочинку «Зефір» Сватенков О.В., методист Станції юних техніків Яременко Н.Г. та інші учасники. У процесі обговорення зазначалось, що в м. Ніжин існує розгалужена мережа закладів позашкільної освіти, яка забезпечує право дітей на позашкільну освіту; є постійний попит і замовлення на позашкільну освіту у дітей та їхніх батьків; накопичено багаторічний позитивний досвід функціонування і розвитку системи позашкільної освіти. Але необхідне посилення ролі закладів позашкільної освіти в організації змістовного дозвілля дітей, протидії негативним дитячим проявам, забезпеченні інтересів та професійного самовизначення, підвищення уваги до інклюзивної освіти.
Водночас учасники круглого столу констатували необхідність налагодження тісної взаємодії закладів вищої освіти із закладами та установами позашкільної освіти. У резолюції круглого столу наголошено на необхідності створення платформи для проведення спільних засідань, семінарів, конференцій, круглих столів з наукових і методичних проблем позашкільної освіти; видання спільної наукової та науково-методичної продукції; розробки і реалізації спільних проектів та програм у сфері позашкільної освіти; залучення фахівців позашкільної сфери до вдосконалення освітньої програми «Позашкільна та інклюзивна освіта», до проведення майстер-класів, до участі в аудиторних заняттях, до організації практики студентів; використання потенціалу студентського волонтерського корпусу в роботі закладів позашкільної освіти; консолідації зусиль з вирішення актуальних проблем у сфері позашкільної освіти, упровадження інновацій, популяризації різних форм змістовного дозвілля дітей та молоді.
Дякуємо усім учасникам та організаторам круглого столу та вітаємо усіх освітян з професійним святом!!!

Прочитано 677 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative